Re: Met.pokyn silniční daň
Při hledání v metodickém pokynu nebo v pokynech pro vyplnění přiznání k dani silniční je důležitý druh vozidla. Pokud máte v TP uvedeno N1, musíte hledat ve druhém nebo třetím řádku (je to uvedeno ve dvou - podle toho, zda je auto na benzin nebo naftu). Směrnice 94/12 je uvedena pouze pro osobní auta, takže pokud tento údaj máte v TP u vozidla N1, nelze snížit silniční daň.
Moc děkuji, Marie, ještě že jsem se zeptala, než jsem to zmastila :-) Ale přiznám se, že to stejně moc nechápu. 94/12 znamená Euro 2 ne jako všeobecný ukazatel pro všechna vozidla, ale jen pro vozidla M1?
Ještě polopaticky: 94/12 = určitý parametr = Euro 2 u vozidel M1, ale tentýž parametr u vozidel N1 už není Euro 2?
J.F.
Myslím, že je to tak, není to všeobecný ukazatel, ale pro určitý typ vozidla. 94/12 jsem u N1 nenašla, je jenom u M1 jako EURO 2. Mám v tom taky chaos.
Já jsem si to pochopila tak, že když z toho udělají N1, tak to musí dopsat do toho TP a v tom případě by tam dopsali i to, jestli a které EURO to splňuje.A pokud tam nechají to, co předtím, tak to nic nesplňuje. V pokynu jsou EURA přesně vyjmenovaná a když nenajdu shodu v TP a v pokynu, tak to není. Ale popravdě, auto nemám a nerozumím jim.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 1. 2006 19:51
N1 - 2 nápravy - 2505 kg
V TP 94/12 = EURO 2 ALE!!!
Zmátla mě tabulka v metodickém pokynu. 94/12 je v ní v první kolonce jen u osobních automobilů M1 !?!
Bez toho pokynu bych jako technický analfabet při nalezení 94/12 v TP u vozidla N1 použila automaticky příslušnou slevu. Moc prosím, rozumíte tomu někdo? J.F.