Re: Rodičovská dovolená
Teoreticky by se to dalo posuzovat jako hrubé porušení s ukončením poměru podle §53, protože vlastně máte neomluvenou absenci. Ale nedělá se to a myslím, že kdyby došlo ke sporu, tak by bylo zaměstnavateli doporučeno, aby umožnil mamince o rodičovskou požádat. Většinou, pokud maminka zapomene, že musí o rodičovskou požádat a určit její délku, se zaměstnavatel s ní sám spojí a vyžádá si od ní potřebnou žádost.
Re: Rodičovská dovolená
A ještě jedna taková malá podotázka..někde jsem četla, že žádost může být i ústní...je to pravda? Děkuji H.
>>Chtěla bych se zeptat, před dvěma měsíci mi skončila
>>mateřská dovolená a měla pokračovat dovolená
>>rodičovská, o kterou jsem ale nepožádala
>>zaměstnavatele.
>>Posuzuje se to jako porušení zákoníku práce? Mohou mi
>>dát
>>výpověď ze zaměstnání dle par. 46? Děkuji Hanka
>
>Teoreticky by se to dalo posuzovat jako hrubé porušení
>s ukončením poměru podle §53, protože vlastně máte
>neomluvenou absenci. Ale nedělá se to a myslím, že kdyby
>došlo ke sporu, tak by bylo zaměstnavateli doporučeno,
>aby umožnil mamince o rodičovskou požádat. Většinou,
>pokud maminka zapomene, že musí o rodičovskou požádat a
>určit její délku, se zaměstnavatel s ní sám spojí a
>vyžádá si od ní potřebnou žádost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
26. 1. 2006 22:28
Chtěla bych se zeptat, před dvěma měsíci mi skončila mateřská dovolená a měla pokračovat dovolená rodičovská, o kterou jsem ale nepožádala zaměstnavatele. Posuzuje se to jako porušení zákoníku práce? Mohou mi dát výpověď ze zaměstnání dle par. 46? Děkuji Hanka