Re: Zpěvačka a minimální základ daně
Predpokladam, zei jako zpevacka mate zivnostensky list a jste normalni OSVC.....
v ramci posouzeni, jestli prekrocite minimalni zaklad dane se zapocitavaji i prijmy ze zamestnani.... zaroven souhlasim s predchozi odpovedi, ze jestli jste zacala v 04 nebo 05, tak se na vas MZD nevztahuje.....
Obvykle jde o příjmy z výkonu nezávislého povolání (pokud není ŽL) - § 7/2 ZDP, na které se min. základ daně nevztahuje.
Moc děkuji za reakce a za rady. mám to jako nezávislé povolání, ŽL nemám, byla jsem zaměstnána do roku 2004, mé výdělky za uměleckou činnost byly nepatrné a daly se zahrnout do 4 tis.k práci- záívislé činnosti, tak jsem daň.přizn. nepodávala, ale za rok 05 jsem vydělávala jen zpěvem a platila jsem si soc. a VZP jako OSVČ.Někteří kolegové loni platili daň z min.základu daně a někteří ne. Tak nevím co je správné. Můj zaklad daně nepřesahuje 101 000Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 1. 2006 2:34
Prosím o radu, jsem zpěvačka a nemůžu se nikde dopátrat jestli spadám do min.zákl.daně. V zákoně jsou uvedeny nějaké vyjímky, ale úplně to z toho nejde říct jasně. Nemám tak velké příjmy, začínám.A jak to je kdybych k tomu byla zaměstnaná? Moc prosím o radu až budu mít vyšší příjmy určitě si najmu účetní, to zpívání jde líp. Předem moc děkuji.