Re: Dotaz na paní Jiřku
Vas dotaz neni ani trochu slozity, navic se tu nekolikrat diskutovat - staci si ve vyhledavaci dat odpovidajici heslo a vyjedou vam starsi prispevky. ... Pokud jste se rozhodl uplatnovat pausal, tak evidujete pouze vydane faktury (pohledavky) a zaplacene pojisteni. Vubec nemusite sledovat pohyby na ucte ani v pokladne. Staci mit evidenci prijmu (treba prave v tom deniku) a evidenci vydaju na pojisteni (treba slozenky). Na konci roku vemete prijmy, % vypocitate vydaje, odectete jeste pojisteni a mate zaklad dane.
Co se tyce evidence, tak dle zakona musite evidovat prijmy, vydaje, zavazky a majetek. Nic vic.
§7b, odst. 1, Zakon o dani z prijmu
(takova rada pod carou - prvni roky je dobre mit nekde i evidenci vydaju - staci neoficialni, pro vlastni potreby - , abyste mohl porovnat, jestli se vam pausal opravdu vyplati)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 1. 2006 10:15
Dobrý den. Nechci se nikoho dotknout, ale asi je to dotaz pro paní Jiřku, i když rad od každého, kdo tomu rozumí, není nikdy dost. Jsem student a od 01.01.2006 jsem začal podnikat v oblasti organizačního poradenství. Budu uplatňovat výdaje paušálem a proto se chci zeptat, jakou dokumentaci musím vést ?
Všechny úřady (ŽU, FÚ, PSSZ a ZP) jsem oběhal a budu platit zálohy na pojištění, abych do konce zdaňovacího období peníze neutratil.
Předpokládám, že to bude seznam vydaných faktur a do peněžního deníku budu uvádět podle výpisu z banky pohyb peněz. Pokladnu vlastně nepotřebuji, protože z banky budu vybírat buď pro osobní spotřebu, nebo na provozní režii a ta bude stejně paušálem. Jestli tomu dobře rozumím, stačí tedy do peněžního deníku psát každý měsíc například příjem 20.000,- Kč za vydanou fakturu a výdaje: 10.000,- Kč - provozní režie (paušál), 1218,- záloha na zdravotní pojištění, 1.500,- záloha na sociální pojištění a zbytek 7.282,- Kč – osobní spotřeba. Poplatky za vedení účtu a další výdaje bych tedy vést nemusel, když to stejně obsahuje paušál.
Díky za radu Tomáš