Re: prekroceni hodin na dpp
To, ze si nepozadate o vyuctovani dani, vas problem nevyresi. Az na to prijde socialka (a pry to dohodach od noveho roku pujde tvrdeji nez dosud), tak vam dovymeri pojisteni i penale, mozna i nejakou pokutu.
Kdyz prevedete na DPC, tak musite zpetne odvest zdravotni a socialni (+ penale) a prepocitat dan.
Mam pro vas 1 radu - co kdybyste si vsechny dohody prepocitala a prepsala s vyssi hodinovou sazbou, abyste se vesla do 100h rocne a zustala na stejnych penezich?
**
jak prijde kontrola?kam?domů?do firmy?a kdyz reknu firme at mi to zuctuji,byla bych z tooho venku ze jsem to nevedela?ze to tam nak delali oni?delala jsem predvadecky,ochutnavky.jsem z toho blazen.je mozne ze v te firme to pisou na nekoho jineho?a tudiz by oni nemeli problem ale jak bych dala priznani tak by se to zjistilo?
Kontrola prijde samozrejme do firmy..... a pak po vas muzou vymahat usle pojistne..... ani na financaku to z priznani nepoznaji, tak se uvadi jen prijmy, ani se neuvadi za jake formy PP (ale dle neodvedeneho pojistneho bude jasne, ze to byla DPP), a uz vubec se tam neuvadeji hodiny!!! Jedine, co by je mohlo trknout je vyse prijmu, ale oni nevi, za co to bylo, tak je to ani nenapadne.
Jo a nevedomost neomlouva, to snad vite, ne? Socialka vam to muze dat doplatit i nekolik let zpetne.
**
takze ve firme maji na dohode napsane treba 10h misto odpracovanych 20(z cehoz ja vychazim)a vetsi odmenu za hodinu, a tudiz jim to vychazi a nikdo jim nic nemůze,ale jak to mam teda udelat ja?mam je nejak nutit aby mi to zůctovali nebo ppozadat o potvrzeni a zuctovat si to sama,ale at mi poslou jake hodiny tam maji uvedeny?dekuji
ale vy hodiny k priznani nepotrebujete, vam staci soucet hrubych mezd a zaplacene zalohy na dani.... ale sveho posledniho zamestnavatele muzete pozadat o rocni zuctovani mezd, pokud mu dodate podklady (potvrzeni o prijmech) od ostatnich zamestnavatelu (a pokud u nej mate podepsane to ruzove prohlaseni)
Přesně tak, Vám jsou hodiny nanic. Vy si prostě vyžádejte potvrzení o zdanitelných příjmech a podejte přiznání. To je všechno.
Kromě toho - na Dohodě o provedení práce nemusí být uvedeno, kolik je Kč na hodinu. Tam se uvádí celkový předpokládaný počet hodin a celková odměna. Pochybuju, že by si toto mzdová účetní neohlídala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
27. 1. 2006 13:32
mam dotaz.cely rok 2005 jsem pracovala na dpp u jedne firmy,misto 100h mam ale 4x vice. ted bych si chtela dat priznani na Fú o vraceni zalohove dane,bude v tom nejaky problem?budu muset doplacet soc.zdrav poj?popr.kolik?zadne pridavky neberu,jsem student, nasi si me odepisuji,..prosim poradte.jana