Re: pozastavení / zrušení ŽL a registrac
>Přeji dobrý den
>
>Ráda bych se v co nejkratší době nahlásila na ÚP a
>využila možnosti Rekvalifikačních kurzů (nejde mi tolik o
>podporu). Mám ŽL - doporučíte mi spíše ukončení či
>pozastavení ŽL + co je potřeba?
>Co se týká Rekvalifikačních kurzů, mohu si vybrat sama
>nebo musím splnit nějaké podmínky - jaké?
K přerušení činnosti stačí zajít na ŽO a oznámit ukončení k datumu, který chcete, třeba již od následujícího dne. K ukončení činnosti potřebujete potvrzení FÚ že nedlužíte nic na daních, to trvá asi 14 dní. Záleží na vás jestli někdy plánujete ještě v činnosti pokračovat.Ukončení činnosti je výhodné, protože za ten rok co činnost ukončíte se na vás nevztahuje minimální základ daně a tak neplatíte daň.
Rekvalifikační kurz si můžete vybrat, ale zda vám ho ÚP zaplatí záleží na něm, většinou to zaplatí těm kdo je již delší dobu v evidenci.
Je to tak, pozastavení ŽL je jednoduché, jen nelze udělat zpětně. Pokud jde o rekvalifikaci, zeptala jsem se na ni po 9 měsícich registrace na ÚP, zaplatili mi ji, ovšem slečna mi doslova řekla - ano, vy už jste tu delší dobu a je to z vašeho oboru, to není problém. Dělala jsem totiž daňovou evidenci (JÚ) a chtěla jsem účetnictví (PÚ). Taky mi řekla, že rekvalifikaci na účetní pro někoho, kdo to nikdy neviděl, neplatí, protože to nemá smysl. Nevím, jak je to u ostatních oborů. A taky jsem si nemohla vybrat, u koho rekvalifikační kurz udělám, mají svého smluvního partnera, ale byla jsem spokojena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 1. 2006 11:10
Přeji dobrý den
Ráda bych se v co nejkratší době nahlásila na ÚP a využila možnosti Rekvalifikačních kurzů (nejde mi tolik o podporu). Mám ŽL - doporučíte mi spíše ukončení či pozastavení ŽL + co je potřeba?
Co se týká Rekvalifikačních kurzů, mohu si vybrat sama nebo musím splnit nějaké podmínky - jaké?