Re: DE-paušál-pohledávky, závazky?
Všechny uvedené doplatky se vztahují k roku 2005. Řeším tak, že si ke dni 31.12. příslušného roku vystavím vnitřní doklady, kde závazek či pohledávku vyčíslím /např. daň z příjmů, SP, ZP, sil. daň atd./. Na doklad uvedu větu: "Tento doklad slouží pouze pro zápis do knihy pohledávek a závazků". Tím mám podchycené všechny pohledávky a závazky, které se váží k příslušnému zdaňovacímu období.
Souhlasím s Lenkou, mám to i ověřeno na FÚ, dluh na OSSZ či ZP, který vypočítáte z ročního vyúčtování záloh se nepovažuje za žádný závazek ani pohledávku.
Ještě bych se chtěla zeptat na názor, myslíte si, že když udělám dodatečné přiznání k DPFO za rok 2004 z důvodu letošního uplatnění výdajů procentem a tudíž dodatění pohledávek a zásob v roce 2004, tak nám FÚ poště nějaké penále, nebo na to bude brán nějaký ohled.
Nevíte jestli lékařům se opravdu za rok 2005 uplatňují náklady procentem ve výši 40%.
Děkuji Lenka
r.2005, a
>>>>>>>>doplatek silniční daně?Ten se k r.2005 váže a je
>>>>>>>>vystaven
>>>>>>>>až teď, v lednu..
>>>>>>>
>>>>>>>Všechny uvedené doplatky se vztahují k roku 2005.
>>>>>>>Řeším tak, že si ke dni 31.12. příslušného roku
>>>>>>>vystavím
>>>>>>>vnitřní doklady, kde závazek či pohledávku vyčíslím
>>>>>>>/např. daň z příjmů, SP, ZP, sil. daň atd./. Na
>>>>>>>doklad
>>>>>>>uvedu větu: "Tento doklad slouží pouze pro zápis do
>>>>>>>knihy pohledávek a závazků". Tím mám podchycené
>>>>>>>všechny
>>>>>>>pohledávky a závazky, které se váží k příslušnému
>>>>>>>zdaňovacímu období.
>>>>>>
>>>>>>Zdeno, pokud účtujete tak s Váma souhlasím.
>>>>>>Pokud vedete DE, tak s Váma teda nesouhlasím.
>>>>>>Časové rozlišení u DE neexistuje.
>>>>>
>>>>>A existuje časové rozlišení u závazků a pohledávek?
>>>>>
>>>> Promiňte nějak jsem Váš dotaz nepochopila.
>>>
>>>Já přece nedělám časové rozlišení příjmů a výdajů.
>>>Pouze si do knihy pohledávek a závazků podchycuji
>>>stav,
>>>který se vztahuje k poslednímu dni zdaňovacího
>>>období.
>>
>>Ale to co děláte je časové rozlišení. A v DE se
>>časově
>>nerozlišuje.
>
>Souhlasím s Lenkou, mám to i ověřeno na FÚ, dluh na
>OSSZ či ZP, který vypočítáte z ročního vyúčtování záloh
>se nepovažuje za žádný závazek ani pohledávku.
>
>Ještě bych se chtěla zeptat na názor, myslíte si, že
>když udělám dodatečné přiznání k DPFO za rok 2004 z
>důvodu letošního uplatnění výdajů procentem a tudíž
>dodatění pohledávek a zásob v roce 2004, tak nám FÚ poště
>nějaké penále, nebo na to bude brán nějaký ohled.
>
>Nevíte jestli lékařům se opravdu za rok 2005 uplatňují
>náklady procentem ve výši 40%.
>
>Děkuji Lenka Děkuji všem za odpovědi. Já to zřejmě udělám tak, že upravím DPA r. 2005 o pohledávky a závazky dle dokladů a o přeplatky a nedoplatky ZP a SP, protože jsem přesvědčena, že to tam patří. Zůstatek čas. rozlišení finan. leasingu auta tam dávat nebudu, protože jsou to daň. uzn. výdaje let příštích.
>Souhlasím s Lenkou, mám to i ověřeno na FÚ, dluh na
>OSSZ či ZP, který vypočítáte z ročního vyúčtování záloh
>se nepovažuje za žádný závazek ani pohledávku.
>
>Ještě bych se chtěla zeptat na názor, myslíte si, že
>když udělám dodatečné přiznání k DPFO za rok 2004 z
>důvodu letošního uplatnění výdajů procentem a tudíž
>dodatění pohledávek a zásob v roce 2004, tak nám FÚ poště
>nějaké penále, nebo na to bude brán nějaký ohled.
Prý měly finanční úřady dostat od MF pouze nezávazné doporučení, aby penalizaci pardonovali. Dále asi bude záležet na každém FÚ.
>
>Nevíte jestli lékařům se opravdu za rok 2005 uplatňují
>náklady procentem ve výši 40%.
Lékaři mohou uplatnit 40% už za rok 2005.
>
>Děkuji Lenka
Promiňte, Lenko, kecala jsem. Teď ty lékaře opravdu hledám a došla jsem k závěru, že provozují jiné podnikání podle zvláštních předpisů podle odst. 2 b), tudíž výdaje ve výši 50%. Těch 40% se vztahuje na správce konkurzní podstaty a jim podobné existence. V každém případě si to prostudujte a jestli se mnou nesouhlasíte, dejte mi vědět. Děkuji Zdena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 1. 2006 12:06
Dělám si DPA za r. 2005. Vedu DE. Jelikož chci příští rok již použít paušál, tak musím do DPA započítat všechny pohledávky a závazky r. 2005. Ale co je přesně pohledávka a závazek v DE. to, na co mám doklad, nebo to, co si myslím, že mi má někdo zaplatit nebo já jemu za r. 2005. Vždy započítávám do pohledávek a závazků jen to, na co mám doklad, vypočítaný nedoplatek příp. přeplatek za ZP a SP poplatníka. Ale jak to např. bude s finan. leasingem auta. Jsou zbývající časově rozlišené výdaje závazkem anebo ne. Je to totiž dosti velká částka. Nevím opravdu co s tím.Prosím napište mi Vaše názory. Moc děkuji.