Re: Je Zezákona používat na procovišti r
Z pohledu zaměstnavatele bych ho nechtěla. Platit elektřinu + poplatky za radio + jistě by mi ani pořizovací cenu radia FÚ neuznal.
A z vlastní zkušenosti: nás sedělo v kanceláři osumnáct a toho kdo by si tam donesl rádio bych ZABILA :-)
Ale na druhé straně, kdybych v kanceláři seděla sama s nějakou kyselou bábou, tak bych si asi radio donesla z domova vlastní :-)
tento problém není řešen nikde ani v zákoníku práce ani v žádném jiném zákoně - do práce chodíme pracovat a ne poslouchat hudbu - pokud vám majitel dovolí, tak samozřejmě můžete, ale je to na jeho dobré vůli,navíc mohou po vás např.při kontrole firmy ze strany kontrolujících chtít doložit,že platíte např.doma rozhl.poplatky..¨já mám štěstí,mám sama kancelář a bez rádia event.z hudby z internet.rádia si nedokáži představit,že bych neměla alespoň zvuk.kulisu,ale samozřejmě jsem se majitele zeptala a dostala svolení...pokud se jedná o např.autorádia ve služ.vozech tak tam by byl právě problém s placení rozhl.poplatku...
Je tam ještě jeden dost závažný problém,veškerá elektrozařízení na pracovišti musí projít periodickými revizemi odbornou firmou, myslím, že je to jednou za rok, s ohledem na možný pracovní úraz el.proudem nebo jinou závadu, takže zaměstnavatel svým souhlasem se dostává do situace, kdy odpovídá i za Vaše radio a navíc kdo zaplatí tu revizi, nebo jak doložíte, že je provedena?
pája
>>>>Chtěl bych se zeptat jestli je někde v zákoníku práce
>>>>Zakázáno radio na pracovišti? A co si otom myslíte vy
>>>>osatní.
>>>>Děkuji za odpověď Jarda
>>>
>>>Z pohledu zaměstnavatele bych ho nechtěla. Platit
>>>elektřinu + poplatky za radio + jistě by mi ani
>>>pořizovací
>>>cenu radia FÚ neuznal.
>>>A z vlastní zkušenosti: nás sedělo v kanceláři
>>>osumnáct a toho kdo by si tam donesl rádio bych
>>>ZABILA
>>>:-)
>>>Ale na druhé straně, kdybych v kanceláři seděla sama
>>>s
>>>nějakou kyselou bábou, tak bych si asi radio donesla
>>>z
>>>domova vlastní :-)
>>
>>tento problém není řešen nikde ani v zákoníku práce
>>ani v žádném jiném zákoně - do práce chodíme pracovat
>>a
>>ne poslouchat hudbu - pokud vám majitel dovolí, tak
>>samozřejmě můžete, ale je to na jeho dobré vůli,navíc
>>mohou po vás např.při kontrole firmy ze strany
>>kontrolujících chtít doložit,že platíte např.doma
>>rozhl.poplatky..¨já mám štěstí,mám sama kancelář a bez
>>rádia
>>event.z hudby z internet.rádia si nedokáži
>>představit,že
>>bych neměla alespoň zvuk.kulisu,ale samozřejmě jsem
>>se
>>majitele zeptala a dostala svolení...pokud se jedná o
>>např.autorádia ve služ.vozech tak tam by byl právě
>>problém s placení rozhl.poplatku...
>
>Je tam ještě jeden dost závažný problém,veškerá
>elektrozařízení na pracovišti musí projít periodickými
>revizemi odbornou firmou, myslím, že je to jednou za rok, s
>ohledem na možný pracovní úraz el.proudem nebo jinou
>závadu, takže zaměstnavatel svým souhlasem se dostává
>do situace, kdy odpovídá i za Vaše radio a navíc kdo
>zaplatí tu revizi, nebo jak doložíte, že je provedena?(týká se pochopitelně jen zařízení napojených do el.rozvod.sítě)
>pája
Dělám ve firmě je zákaz radií,ale přesto na noční směně jsou...Představte si obrovskou plechovou halu,kde drnčí z každé strany nějaká "hudba" do toho stroje a mluvení...vůbec nelze rozeznat co kde hraje spíš to zní jak několik kolotočů dohromady...Hrůza...Dokonce i když mám přehrávač se sluchátky,tak to slyším...Souhlasím se zákazem...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 1. 2006 19:42
Chtěl bych se zeptat jestli je někde v zákoníku práce Zakázáno radio na pracovišti? A co si otom myslíte vy osatní.
Děkuji za odpověď Jarda