Re: výdaje 25 % zaokrouhlení ?
zaokrouhlete příjmy nahoru, výdaje pokud dáváte % tak si nejprve zjistitě, zda můžete počítat 40,50,60 - změna a taky nahoru - stejně se základ daně zaokrouhluje na stokoruny...
děkuji znovu za odpověď, prosím, můžu se ještě zeptat - toto všechno musíme udělat jen proto že se změnila ta %? Dočetla jsem se že těch změněných 50% poplatník MůŽE uplatnit už za rok 2005 - je možné řešení, že bychom uplatnili starých 25% a nemuseli řešit to dodatečné daňové přiznání??
a když ne, nevíte, jestli při dodatečném daňovém přiznání to bude na penále, když v r. 2004 jsme měli minimální daň?
Děkuji
Bára
to dodatecne priznani nesouvisi se zmenou % ale s faktem, ze ze skutecnych vydaju prechazite na pausalni vydaje (musite zohlednit pohledavky, zavazky a zasoby, ktere jste mela na konci roku 04).
Obecne ministerstvo fin. doporucilo FU, aby penale nevybirala, ale pouze doporucilo - jak se budou FU chovat ve skutecnosti, je ve hvezdach.....
>>**********
>>děkuji znovu za odpověď, prosím, můžu se ještě zeptat
>>- toto všechno musíme udělat jen proto že se změnila
>>ta %? Dočetla jsem se že těch změněných 50% poplatník
>>MůŽE uplatnit už za rok 2005 - je možné řešení, že
>>bychom uplatnili starých 25% a nemuseli řešit to
>>dodatečné
>>daňové přiznání??
>>
>>a když ne, nevíte, jestli při dodatečném daňovém
>>přiznání to bude na penále, když v r. 2004 jsme měli
>>minimální daň?
>>Děkuji
>>Bára
>***
>to dodatecne priznani nesouvisi se zmenou % ale s
>faktem, ze ze skutecnych vydaju prechazite na pausalni
>vydaje (musite zohlednit pohledavky, zavazky a zasoby,
>ktere jste mela na konci roku 04).
>
>Obecne ministerstvo fin. doporucilo FU, aby penale
>nevybirala, ale pouze doporucilo - jak se budou FU chovat
>ve skutecnosti, je ve hvezdach.....
děkuji, zkusím ještě znovu dát dotaz, i když už je tu příliš nových dotazů na webu - nepřecházíme ze skutečných na paušální výdaje - dělám toto vyúčtování pro kamarádku a ta mi řekla že minulý rok uplatňovala 25% a já se v původním dotazu ptala jen na zaokrouhlení a protože jsem vyúčtování OSVČ nikdy nedělala, jen FO, tak jsem nevěděla o změně procent.
takže upřesním - minulý rok uplatňovala 25%, nepřechází ze skutečných na paušální výdaje - pořád platí, že musí faktury z roku 2004 zaplacené v roce 2005 ještě dodanit opravným daňovým přiznáním?
Děkuji za odpověd, Bára
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
28. 1. 2006 22:39
Dobrý večer, nepodařilo se mi najít informaci o zaokrouhlení paušální výše výdajů u OSVČ - 25% mi vyšlo 30 581,25...jak zaokrouhlit?
děkuji za info.