Re: Prosíííím o radu....
Pokud někdo fakturu zaplatí, nedáváme do výnosů ani daňových ani nedaňových ale
211 (221) / 311.
Re: Prosíííím o radu....
Prosím tazatele, aby si velmi důkladně prostudoval veškeré paragrafy a pokyny týkající se přechodu z daňové evidence na (podvojné) účetnictví. Přechod má značná specifika i daňové dopady. Doporučuji nějakou kvalitní publikaci, nedávno jsem koupila např. http://www.grada.cz/katalog/seznam/prevod-danove-evidence-na-vedeni-ucetnictvi/ , tam se dozvíte teorii i praxi. Není možné to tady vysvětlit ve dvou odstavcích :-))
Jinak konkrétně k Vaší otázce: Závěrku a přiznání za rok 2005 uděláte v daňové evidenci NORMÁLNĚ, jako byste nepřecházel na účetnictví. Účetní a daňové dopady přechodu na účetnictví vypořádáte až v účetnictví roku 2006 (tam mj. dodaníte ty nezaplacené faktury).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 1. 2006 9:00
Prosím o radu, začal jsem letos účtovat v PÚ, dodělávám si rok 2005 a zastavil jsem se u zaúčtování faktur.Vystaveny 12/05, splatnost 1/06, jak můžu zaúčtovat? Daním 2005 nebo 2006, děkuji mnohokrát. Lukáš