Re: Společné zdanění a vyplnění tiskopis
Řekla bych, že háček bude v tom, že když vyplňujete své daňové přiznání, tak se v příloze č.5 považujete za poplatníka. Ale vy budete ve Vaše přiznáni opět ve sloupci manžel/manželka
Takže řádek 501-506 nevyplňujte u poplatníka, ale u manžel/manželka.
>>>>Prosím o radu vyplnila jsem bez problému DP za
>>>>manžela, ale u sebe nevím jak. Nemám příjem tak,
>>>>polovinu
>>>>příjmu manžela, jak mi to samo vypočítalo v příloze
>>>>5.
>>>>nevím na jaké číslo řádku mám uvést tento poloviční
>>>>příjem, aby mi to samo vyplnilo další řádky. Děkuji
>>>>moc.
>>>
>>>Řekla bych, že háček bude v tom, že když vyplňujete
>>>své daňové přiznání, tak se v příloze č.5 považujete
>>>za
>>>poplatníka. Ale vy budete ve Vaše přiznáni opět ve
>>>sloupci manžel/manželka
>>>Takže řádek 501-506 nevyplňujte u poplatníka, ale u
>>>manžel/manželka.
>>Měla jste pravdu. Moc děkuji. Eva
Já jsem to pochopila tak, že v příloze č. 5 jsem já, jako
osoba podávající PŘIZNÁNÍ - poplatník a manžel je v kolonce manžel. U manžela opět on poplatník, já
v kolonce manželka. Nebo si to vykládám špatně?
>
>:-)
Taky jsem si to tak myslela = bylo by to totiž logické.
Zkusila jsem vyplnit daňové přiznání tady na www.business a nešlo mi to zrovna tak jak původně dotazujícímu Anonymovi, tak jsem údaje dala do ÚČTO2006 a ukázalo mi to co jsem již psala. V ÚČTU jsem to nemohla ovlivnit čisla se do řádků dopsala sama. Takže dle toho předpokládám, že je to takto dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 1. 2006 13:53
Prosím o radu vyplnila jsem bez problému DP za manžela, ale u sebe nevím jak. Nemám příjem tak, polovinu příjmu manžela, jak mi to samo vypočítalo v příloze 5. nevím na jaké číslo řádku mám uvést tento poloviční příjem, aby mi to samo vyplnilo další řádky. Děkuji moc.