Re: Výpomoc
Pokud jsou lidé, které paní najímá OSVČ (tedy mají ŽL) je jejich problém zda vystaví fakturu nebo ne, pro vás je důležité, že podepsali přijatou platbu.
Pokud jde o lidi, kteří nemají ŽL mohlo by se jednat o "nahodilý příjem" dle §10 a tam potom nevzniká paní podnikatelce žádná odvodová povinnost.
V případě, že by se jednalo o Dohodu o provedení práce pak samozřejmě povinnost odvádět srážkovou daň má!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 1. 2006 12:29
Dobrý den,
prosím mám dotaz,OSVČ , které právě zpracovávám daňové přiznání za rok 2005 dodala doklady,kde v určitých měsících má vystaven výdajový PD na výpomoc při kosmetických akcích - najímá si lidi.Mě zarazilo,že má pouze VD ,na jehož základě vyplatí odměnu- osobně si myslí,že pokud se jedná o najímání lidí,kterí mají živnost.list, tak by měli vystavit fakturu anebo pokud jde pouze o příložitostné práce uzavřít s nimi Dohodu o provedení práce a následně odvést srážkovou daň.Co myslíte?