Re: Převzetí leasingu
Auto převede leasing.společnost na vás, vy pak budete platit jednotlivé splátky, které dáte do nákladů, odpisy ne, ty uplatňuje leasing. společnost a DPH uplatníte jen u nákl.auta.Tak bych to udělala
já.A jestli jednorázová platba bude odstupné tak nedaň. náklady.
Leasin.společnost převede smlouvu na vás, jednotlivé splátky do nákladů,odpisy ne ty má leasing.společnost, DPH pouze u nákl.auta,
akontaci rozpočítat podle přísluš.roků do nákladů a jestli se bude platit odstupné pak do nedaň. nákladů/ u PO/,tak bych to udělala já
Děkuji za radu. Můžu se ještě zeptat, proč odstupné, které zaplatíme současnému plátci leasigu nemůžu zahrnout do nákladů?
>>>Dobrý den,
>>>podnikatel PÚ chce koupit auto na finanční leasing od
>>>majitele, který mu již existující leasing přenechá s
>>>tím, že mu mimo to doplatí dohodnutou cenu. Tedy cena
>>>auta bude splátky (zaplatíme my postupně) +
>>>jednorázová
>>>platba. Prosím poraďte, odpisy mohu uplatňovat z
>>>odkupní ceny a současně zahrnovat do nákladů splátky
>>>leasingu? Jak to bude s DPH? Nemám s leasingem žádnou
>>>zkušenost a předem děkuji za odpovědi a rady.
>>Leasin.společnost převede smlouvu na vás, jednotlivé
>>splátky do nákladů,odpisy ne ty má
>>leasing.společnost,
>>DPH pouze u nákl.auta,
>>akontaci rozpočítat podle přísluš.roků do nákladů a
>>jestli se bude platit odstupné pak do nedaň. nákladů/
>>u
>>PO/,tak bych to udělala já
>
>Děkuji za radu. Můžu se ještě zeptat, proč odstupné,
>které zaplatíme současnému plátci leasigu nemůžu
>zahrnout do nákladů?
>Odstupné do ned.nákladů/rozdíl/, pokud je zaplaceno ve větší částce než akontace
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
30. 1. 2006 15:57
Dobrý den,
podnikatel PÚ chce koupit auto na finanční leasing od majitele, který mu již existující leasing přenechá s tím, že mu mimo to doplatí dohodnutou cenu. Tedy cena auta bude splátky (zaplatíme my postupně) + jednorázová platba. Prosím poraďte, odpisy mohu uplatňovat z odkupní ceny a současně zahrnovat do nákladů splátky leasingu? Jak to bude s DPH? Nemám s leasingem žádnou zkušenost a předem děkuji za odpovědi a rady.