Re: Společné zdanění manželů
společné zdanění nelze uplatnit v těchto případech:
- pokud je stanovena daň paušální částkou podle §7a
- pokud je povinnost stanovit min. zákl. daně podle §7c
- pokud rozděluje příjmy na spolupracující osobu
pokud alespoň jedna podmínka se na Vás vztahuje, tak bohužel to nejde, pokud se na Vás nic nevztahuje, můžete si provést společné zdanění
Re: Společné zdanění manželů
Máte-li ještě příjem ze zaměstnání. Na ř. 42 DP si sečtete oba příjmy jak z podnikání, tak z práce a tek budete mít příjem vyšší než MZD a napíšete ho na ř.45. A tak můžete uplatnit SZM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 1. 2006 6:28
Prosím o radu, podnikala jsem 2 měsíce v roce 2005, poté jsem ŽL ukončila - podnikání při zaměstnání, manžel klasicky v zaměstnání. Můžeme udělat společné zdanění manželů za rok 2005?
A také - jeden z manželů OSVČ, lze poté udělat společné zdanění manželů, když má OSVČ povinnost minimálního základu daně.
Předem děkuji za odpověď.