Re: DHIM
xxxxxxxxxxxxx
Prosím Vás, o čem to vlastně účtujete - to, co uvádíte za účty se spíš týká účtování o materiálu na skladě a to způsob A, Pokud se jedná o dlouhodobý hmotný majetek, tj. ten, jehož vstupní cena je vyšší jak 40.000,- (podle Vámi uvedeného nadpisu DHIM), tak to vypadá jinak. Vyřazení DHM 082/022.... ale opravdu netuším, o čem jste účtovala. Na účtech 501 = Spotřeba materiálu. A u materiálu je potřeba se rozhodnout, zda o něm budete účtovat způsobem A nebo způsobem B (tj. přímo do spotřeby).
Re: DHIM
xxxxxxxxxx
Ilono, to víte, že s Vámi souhlasím, drobný majetek účtujeme taky tak, přímo do spotřeby, pouze to co je nutné (dle naší směrnice), evidujeme v operativní evidenci, i na podrozvahových účtech atd. Ono je to fakt o těch zkratkách a zažitých termínech...
Upresnete dotaz, Jano.
ono me to napadlo, uz kdyz jsem prispevek cetla poprve, bohuzel jsem si netroufla kvalifikovane odpovedet :-) pak me zase zajimala odpoved, tak jsem si klikla na tu vasi .... tak jsem vam jen chtela poradit, pro pripad, ze byste odpoved znala :-))))
Kazdopadne, pokud Jana neupresni dotaz, tak se asi odpovedi nedocka - mne to nic nerika (111/101 atd.)
Re: Upresnete dotaz, Jano.
>>>>>>Prosím, jakým zápisem vyřadím z 111/101 majetek do
>>>>>>spotřeby?
>>>>>>stačí jen 501 na 112 ?
>>>>>>Děkuje Jana
>>>>>xxxxxxxxxxxxx
>>Kazdopadne, pokud Jana neupresni dotaz, tak se asi
>>odpovedi nedocka - mne to nic nerika (111/101 atd.)
>Někdy je potřeba mít DHIM v majetku/např.pro
>úvěry-dávám dhim do 40000,-na 501 a pak ID 022/082-doufám-že to
>není špatně.
jestli je to spatne, tak to vam nereknu, ale v nakladech to uz mate, takze vyrazeni pouze 082/022; kdybyste to dala znovu na nejaky ucet 5xx, tak to mate v nakladech 2x. Mozna jsem ale jen nepochopila vase uctovani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 1. 2006 7:59
Prosím, jakým zápisem vyřadím z 111/101 majetek do spotřeby?
stačí jen 501 na 112 ?
Děkuje Jana