Re: Prosím,roční zúčtování
při zjištění přeplatku v ročním zúčtování se tento přeplatek vrátí zaměstnanci nejpozději v březnové výplatě. Vy si o tento přeplatek ponížíte odvod záloh na daň finančnímu úřadu
>Prosím,jak se mám správně zachovat s touto situací?
>Dělám mzdy ted krátce a nyní jsem zjistila,že při
>ročním zúčtování loni v únoru vyšlo přeplatek 51271,- a na
>daních mělo být zaplaceno o 13181,- méně,takže se mělo
>zažádat o vrácení?
>Nebo přesněji...........když zam-nec měl přeplatek na
>daní 4000,-,tak mu to mělo být vyplaceno zam-telem
>nebo zažádat na FÚ?
Mám také přeplatek. V ročním zúčtování za r. 2004 jsme vyplatili zaměstnanci ve výplatě za únor 2005 přeplatek na dani 2000 Kč, ale bohužel jsme o tuto částku nesnížili odvod daně FÚ. Nyní tedy vzniká přeplatek za r. 2005. Mohu o tuto částku ponížit odvod daně nebo musím žádat dopisem FÚ o navrácení částky. Děkuji.
Já jsem to tak udělala loni, že o přeplatek z roku 2004 jsem ponižovala odvody roku 2005 a bylo mě vyměřeno penále za rok 2005-nezaplatila jsem celou daň(byla ponížená o přeplatek r 2004). Protože prý o přeplatky toho kterého roku si musím požádat o vrácení - vypořádat každý rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 1. 2006 11:43
Prosím,jak se mám správně zachovat s touto situací?
Dělám mzdy ted krátce a nyní jsem zjistila,že při ročním zúčtování loni v únoru vyšlo přeplatek 51271,- a na daních mělo být zaplaceno o 13181,- méně,takže se mělo zažádat o vrácení?
Nebo přesněji...........když zam-nec měl přeplatek na daní 4000,-,tak mu to mělo být vyplaceno zam-telem nebo zažádat na FÚ?