Re: ELDP - neplacené volno
1/ Ano,z vyloučených dob vyhodíte dny ,za které náležela náhrada za ztrátu na výdělku z prac.úr.
2/ Ano, náhrada se do příjmů nepočítá,neodvádí se z ní pojistné.
3/ Pokud měl nepl. volno, muselo by být celý měsíc, nebo zam. na rodičovské dovolené. Pak uvedete v tomto měsíci křížek. Kratší doba nepl. volna(pokud měl během měsíce nějaký pojiš. příjem)se nevykazuje nikam.
4/ Doba odečtená - se vztahuje pro ty, co pracují po vzniku nároku na star.důchod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 1. 2006 11:57
Dobrý den,
nevím si rady s vyplněním ELDP, mám případ zaměstnance,
který měl během roku pracovní úraz,
Do bodu č. 2 "Průběh pojištění v daném roce"
jsem uvedla kód 0++, od 1.1. - 31.12. což je 365 dní,
do vyloučených dob, jsem uvedla celkový počet kaled.
dní za nemoc a odečetla jsem kalend. dny za pracovní úraz, vyměřovací základ jsem ponížila o mimopojistnou událost (tedy o ušlý výdělek za pracovní úraz). Je to tak správně?
Další potíž mám s tím, že nevím jak postupovat, když zaměstnanec
měl během roku neplacené volno, zda se tyto dny uvádějí do "doby odečt.", případně, kam se uvádějí?
Děkuji předem za radu.