Re: Auto v leasingu soukromé osoby
*** Je to vozidlo v nájmu, tudíž výdaje na PHM v prokázané výši. Rovněž tak nájemné můžete uplatnit do nákladů. Do podnikání v podstatě nic převádět nemusíte. Jste FO a auto máte v nájmu jako FO ***
Paní bdm,
teda fakt jsem z těch náhrad za používání aut magor.
To jsem já Váš níže oblíbený Anonym, který si nenechá vymluvit ta paragony.
Jak to, že u leasingu o kterém nebudu účtovat ve výdajích (nákladech) si mohu PHM dát do výdajů v prokázané výši? Já myslela, že to bude stejné jako ten případ dole s kterým se nechci smířit.
*** :-))))))) Dobře - ale milence už do toho nepleťte, jo? :-))) Ten §24/2/k rozlišuje (a úplně jasně) "druhy" aut. Většinou u každého se benzín počítá jinak. Zkuste ho pozorně přečíst. U auta v nájmu (je to až někde na konci) jsou to prokázané výdaje. Je to něco jiného než "ta náhrada" ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 1. 2006 12:03
Je možné aplikovat náklady za provoz vozidla v leasingu soukomé osoby, používaného pro jízdy OSVČ? Používám vůz, který mám jako soukromá osova v leasingu již rok a půl a před třemi měsíci jsem začal podnikat jako OSVČ a používám tento vůz v podnikání. Můžu uplatňovat nějaké náhrady? Vůz (leasingovou smlouvu) budu převádět do podnikání, ale až cca za 3 měsíce.. Prosím radu...