Re: Dovolená na zotavenou
Rodičovský příspěvek můžete čerpat současně s řádnou dovolenou. Doba pobírání PPM se posuzuje jako doba odpracovaná.Za dobu nemoci Vám musí krátit nárok na dovolenou
o 1/12 za 100 neodpr.dnů a za každých 22 takových dnů o další
1/12. Teď již musím skončit, jistě se někdo najde, kdo Vám to přesně spočítá.
Re: Dovolená na zotavenou
Nárok na dovolenou za r.2005 máte 15 dnů.
20 dnů se krátí o 3/12 ( za 147 prac.dnů nemoci)- 5 (1,67x3).
Čerpala jste již 3 , takže zůstatek z r.2005 je 12. Nová dovolená za r.2006 bude 20 dnů. Nebude Vám krácena,pokud na ni nastoupíte
ihned po skončení PPM.O její určení před skončením PPM požádáte a budete čerpat i těch zbylých 12 dnů z r.2005.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 1. 2006 15:43
Dobrý den, prosím Vás o radu.
Za rok 2005 jsem měla nárok na 20 dní dovolené na zotavenou, 3 dny jsem si již vybrala a 17 dní mi zbývá. Od 16. května do 7. prosince 2005 jsem byla na rizikovém těhotenství ( čili nemocná). 8. prosince jsem nastoupila MD, která bude trvat až do 21. června 2006. Prosím můžete mi sdělit na kolik dnů dovolené mám nárok za rok 2005 a rok 2006.
Účetní mně stále tvrdí, že v době, kdy jsem na MD nemám nárok na dovolenou na zotavenou, ale já vím, že nemá pravdu.
Když nastoupím na dovolenou 22. června 2006 mohu současně pobírat i rodičovský příspěvek? Do práce bych se chtěla vrátit až po třech letech.
Mnohokrát děkuji.