Re: účtování skladuxcenové rozdíly poříz
Náklady související s pořízením materiálu musí být zaúčtovány jako součást skladu. Aby byl možný výpočet odpisu těchto nákladů používám analytický účet k účtu skladu
řevzetí materiálu na sklad
a)
v ceně pořízení
112AÚ
111
náklady s pořízením související
112AÚ
111
měsíčně pak počítám poč.stav poř.nákladů+poř.náklady měsíce:poč.stav skladu+příjem na sklad/výdej ze skladu.
vypočtenou částku účtuji 501/112AÚ
Náklady související s pořízením materiálu(zboží) nesmí být přímo účtovány do náklady, ale v závislosti na výdeji.
Pokud by jste jen materiál nakupovala, ale nic nevydávala, náklady spojené s pořízením by ¨nikdy nebyly nákladem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 2. 2006 7:30
Zdravím všechny,prosím o sdělení vašich zkušeností.Jednotka účtuje sklad zp.A.(staveb.firma).Na průvodce u přijaté fa zaúčtuji cenu na 111 bez DPH ,skladnice mi ale přiloží k fa příjemku v cenách nákupních, rozdíl např.u několika položek na jedné faktuře činí cca 80,-Kč...Měla bych tyto rozdíly "srovnávat" přes 112 a 501 rovnou na průvodce (doporučeno minulou účetní),nebo při vyjetí obratové soupisky vždy ke konci měsíce ?(pro mně samozřejmě lepší volba)...Uvidím, kolik budou tyto rozdíly dělat celkem (rozjela jsem u nich teprve první měsíc),zdá se mi to opravdu dost, ale dělám účto externě a materiál na skladě v několikati cenách a položkách,aby nebyly takové cenové odchylky,nepovedou.Máte tady někdo obdobnou zkušenost?