Re: ISO účtování
>>>Dobré ráno,
>>>
>>>zajímalo by mě. kam se účtuje certifikace ISO, v
>>>tomto
>>>roce nás bude poradenská firma připravovat na ISO
>>>9001:2000, náklady na poradenství se odhadují na 197
>>>TCZK,
>>>můžu to účtovat do nákladů nebo se tvoří nějaký
>>>majetek? A pak vlastní certifikace časově rozlišovat
>>>3
>>>roky?
>>>certifikát máplatnost 3 roky.
>>>
>>>Díky zkušenějším
>>
>>Tý jo! Během tří dnů již třetí dotaz na ISO.
>>Zkuste si zadat do vyhledávače.
>>Řešilo se to tu včera a i předevčírem.
>
>No to jsem právě už zkusila, ale nějak mě ty odpovědi
Náklady na poradenství - náklad v období vzniku
Náklady na certifikát-odpisy od měsíce ožívání po dobu užívání
>nepřesvědčily.
>>>>>>>>Dobré ráno,
>>>>>>>>
>>>>>>>>zajímalo by mě. kam se účtuje certifikace ISO, v
>>>>>>>>tomto
>>>>>>>>roce nás bude poradenská firma připravovat na ISO
>>>>>>>>9001:2000, náklady na poradenství se odhadují na 197
>>>>>>>>TCZK,
>>>>>>>>můžu to účtovat do nákladů nebo se tvoří nějaký
>>>>>>>>majetek? A pak vlastní certifikace časově rozlišovat
>>>>>>>>3
>>>>>>>>roky?
>>>>>>>>certifikát máplatnost 3 roky.
>>>>>>>>
>>>>>>>>Díky zkušenějším
>>>>>>>
>>>>>>>Tý jo! Během tří dnů již třetí dotaz na ISO.
>>>>>>>Zkuste si zadat do vyhledávače.
>>>>>>>Řešilo se to tu včera a i předevčírem.
>>>>>>
>>>>>>No to jsem právě už zkusila, ale nějak mě ty odpovědi
>>>>>Náklady na poradenství - náklad v období vzniku
>>>>>Náklady na certifikát-odpisy od měsíce ožívání po
>>>>>dobu
>>>>>užívání
>>>>>
>>>>>>nepřesvědčily.
>>>>
>>>>Odpisy? Nebo staci casove rozliweni, pod co by to
>>>>spadalo jako nehmotny majetek,
>>>
>>>Jiný nehmotný majetek 019 nad 60000,-
>>>účetní odpisy podle počtu měsíců
>>>daňové odpisy=účetní odpisy
>>>
>>nas stal audit 57000, takze rovnou do N, ze?
>To bych si nedovolila, ale časově bych rozlisila na ty
>3 roky
>(zase počet měsíců v roce)
a jak byste to udelala, kdyz cca za 10 mesicu od vystaveni certifikatu dostanete 50% nakladu na poradenstvi zpatky ve forme dotace od CMZRB? To tu dotaci mam taky casove rozlisit? S tim me FU vyrazi.....
>
no ja nejsem puvodni tazatelka, te vase odpoved asi staci.... a o jakem pravnim naroku to mluvite???? Kdyz tu dotaci dostanu, tak asi pravni narok mam, ne? Co je to vlastne pravni narok u dotace???? Kdyz mi ji zamitnou, tak nemam co resit. a pro pripad, kdyz ji dostanu, tak jsem chtela znat vas nazor...
odpovedi Vas nemohly presvedcit, protoze se ruzni - jak jsem psala vcera, neexistuje jednotny postup, jeden nazor - proste si z toho vyberte zpusob, ktery se vam libi, muzete si take zavolat na FU - oni vam to budou kontrolovat a pripadne vyhazovat z nakladu....
Jasne, to beru - kdyz uz casove rozlisovat, tak i tu dotaci (trochu se ale obavam reakce FU - ti by to neradeji zdanili co nejdrive....),
my to naopak na radu dan. poradkyne (teda ona nam to neporadila, ale souhlasila) dali do N a dotaci dame rovnou do V.
Jak rikam, jedine spravne reseni neexistuje, zalezi na tom kdo si co pred FU obhaji.....
no tak, my jsme na tom s temi cisly trochu jinde :-)))) ale souhlasim, neco jineho by bylo, kdyby byla firma "na nule".
Ja bych pro FU mela jednu pracicku (aspon pro zacatek) - sjednotit si vyklad zakonu a ruznych narizeni, pokynu, aby vsechny FU radili stejne .....
Souhlasím, pokud už vůbec poradí k danému problému. Většinou řeknou, že na to oni ještě mají čas, protože ještě kontrolují staré roky. A pak by taky bylo fajn, aby jim pohled na věc vydržel alespoň tak dlouho než se změní znění zákona. Myslím, že o výkladech některých § se opravdu dá diskutovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 2. 2006 8:13
Dobré ráno,
zajímalo by mě. kam se účtuje certifikace ISO, v tomto roce nás bude poradenská firma připravovat na ISO 9001:2000, náklady na poradenství se odhadují na 197 TCZK, můžu to účtovat do nákladů nebo se tvoří nějaký majetek? A pak vlastní certifikace časově rozlišovat 3 roky? certifikát máplatnost 3 roky.
Díky zkušenějším