Re: Jaký tiskopis
Jedná se mi o vyúčtování daní, které byly sraženy zaměstnanci ze mzdy a on má podepsané prohlášení a tak se musí na FÚ podat tiskopis a oni mu třeba část peněz vrátí, ale já nevím jaký tiskopis k tomuto použít. Děkuji.
Re: Jaký tiskopis
To není tak, jak si myslíte. Pokud jste zaměstnavatel, pak zaměstnanci srážíte daň a pokud on požádá na konci roku o roční zúčtování daně, pak vy mu ho provedete a daň vrátíte. Žádný tiskopis nikam na FÚ nedáváte a FÚ mu nic nevrací. Peníze vracíte Vy - o vyplacený přepatek na dani si snížíte nejbližší odvod záloh na daň.
Pak je tady druhá možnost a sice že si zaměstnanec SÁM podá daňové přiznání (chce nebo musí) a pak Vy mu jen vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech a on si sám podá ten formlulář Přiznání k dani z příjmů FO.
Jste-li zaměstnavatel, pak taky musíte do 20. února podat Vyúčtování daní ze závislé činnosti - zálohové i srážkové za předchozí
zdaň. období. To je součet všech odvedených daní za všechny zaměstnance v organizaci. Je to růžový a žlutý dvojlist.
Pokud je cokoliv nejasné, specifikujte dotaz ještě přesněji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 2. 2006 9:34
Prosím Vás, chci se zeptat, jaký tiskopis použít k přiznání srážkových daní zaměstnance (když má podepsané prohlášení). je to Přiznání daně z příjmu FO? Děkuji za radu