Re: SZM ano nebo ne?
Pokud je manželka doma nemusíte na ni platit zdr. poj. Stačí když se přihlásí na ÚP a bude to za ni platit stát.
Udělal jste si odpočet u sebe 38 040,- a za manželku 21 070,- a na manželku 38 040,-? Použil jste tuto kalkulačku? Je jasné že nejvýhodnější je to v případě, kdy manžel má velké příjmy a manželka žádné. Ale myslím si, že pokud manželka je bez příjmů, tak se to musí vyplatit vždy.
Můžu vám navrhnout, že vám tu tabulku vyplním sama pokud budete souhlasit a pošlu vám to. Je to vše anonymní.
jasa1@atlas.cz
Tak jsem vám to vypočetla bez té tabulky a odpočet jsem udělala
na jedno dítě. Na SZM ušetříte přes 20 tis. Kč. Pokud podnikáte, tak jsou tam určité podmínky aby jste mohl provést SZM:
http://business.center.cz/business/finance/dane/spolecne-zdaneni-manzelu.aspx koukněte na tyto stránky. Jinak jednoduchý výpočet:
Příjem - výdej - ZP -SP a vyjde vám základ daně. Odečtete
2x 38 040,- a 21 070,- a tuto částku dělíte dvěmi. Dostal jste základ daně vaší a manželky. Ušetříte právě na tom, že platíte daně v nižším daň. pásmu. Vy si pak odečtete ještě na dítě nebo děti, to nevím kolik jich máte. Zdravím.
No asi jsem měla noční můru, nebo že by ta závislost už tak pracovala??? Nyní nám J.F. doporučila sladkosti a sport, tak snad to pomůže. Zkusila jsem cvičit s činkama, ale přehnala jsem to, tak tu zas sedím celá natažená a nemůžu se hnout. Takže hned tak neodejdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 2. 2006 12:26
Tak jsem si zkusil na daňové kalkulačce jak by to vypadalo. Manželka je bez práce, má nulový příjem, platím ji pouze zdravotní pojištění, jinak nic. Výsledek : 1) bez SZM - daň z příjmu cca 10500,-Kč. 2) s využitím SZM - já daň z příjmu cca 3500,-Kč, manželka daňový nedoplatek k úhradě cca 8500,-Kč, součet obou daní je vyšší než bez SZM. Z toho usuzuji : jsem nechápající trouba, který dělá chyby nebo systém SZM je pro trouby, kteří naletí. Obojí má stejnou váhu. Nebo je to jinak?