Re: Přechod na podvojné účetnictví
Na konci r.2005 zůstane daň.základ stejný, jako byste nepřecházeli. O tom, jak dostat ten daňový dopad z přechodu do daní a účetnictví, právě debatujeme o kus níž, podívejte se na http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=176263 a zapojte se tam do debaty.
PS: Jestli mohu poprosit, zkuste se nějak podepsat, ono je to dost divné bavit se s anonymem :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 2. 2006 15:05
Dobrý den, prosím o radu. Od 1.1.2006 jsme přešli na podvojné účetnictví, tedy vlastně jen účetnictví. Uzavřela jsem rok 2005 v daňové evidenci a k 1.1.2006 jsem udělala převod počátečných stavů:
banka 221/491
pokladna 211/491
pohledávky 311/491
závazky 491/321
sklad 132/491
HIM 022/491
již uplatněné odpisy 491/082
Ale teď mi není jasné, protože ani jeden z těchto účtů není výnosový nebo nákladový, jak to dostanu do základu daně na konci roku a jestli jsem to vůbec udělala dobře. Moc prosím o radu.