Re: Prosím, datumy!
Jám mám program, který to také neumí, jen u faktur.
Když je to přes pokladnu, účtuju jakoby proběhl v únoru a na ten doklad napíšu DPH 1.2.06. jinak to snad ani nejde, máte kliku, že jste dostal doklad z ledna už v únoru. Mně doklady z ledna přistanou na stole leckdy až v lednu následujícího roku.
Další věc, jestli jste měsíční plátce, tak jak jsem řekla, jestli čtvrtletní, napište tam klidně ten leden...
Děkuji vám moc, milá AAA, stále jsem ten problém nemohl dovyřešit, všichni mi říkali, že musím účtovat pokladnu v den který
je na dokladu (o nákupu), jinak zkresluji účetnictví. Jenže s účetním programem, který mám to opravdu nejde jinak než tak jak to dělám - děláte. Jsem rád, že alespoň někdo má stejný problém a stejně ho řeší.
Ještě jednou díky, Karel
to prostě nejde.
Milý Karle, během nesčetného množství kontrol DPH na Fú jsem se nesetkala s tím, že by se tam ohledně datumu objevil termín zkreslování účetnictví... Můžu já za to, že je klient bordelář a doklady za benzín mi dává, jak si vzpomene??? Respektive, když mu vypadávají z poličky v autě... Klídek,... Na fú Vás teoreticky stejně zastřelit nemůžou...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 2. 2006 16:19
Polopatě..
Za materiál nakoupím 1.1.2006 a doklad ať už z důvodu nepořádnosti nebo nerozhodnosti, žádosti o doplnění údajů a tak,
se mi k proúčtování dostane až v únoru. Do DPH ho zaúčtuji v únoru. Ale mohu i do deníku? Můj program je nastaven na zápis:
Nákup materiálu 501 / 211 1.2.2006
Nákup materiálu 343 / 211 1.2.2006
nejde mi zaúčtovat jednu položku (DPH) s datumem v únoru
a ostatní v lednu.
Takže mám vše zaúčtováno s únorovým datem, i když na dokladu o nákupu je leden. Je to velká chyba? Samozřejmě ctím kal. rok.
Prosím jaké máte zkušenosti.
Děkuji Karel