Re: mateřská u 2.dítěte
Pokud jste neukončila u zaměstnavatele pracovní poměr, ale pouze čerpáte rodičovskou dovolenou, bude Vám na základě dokladu od lékaře "peněžitá pomoc v mateřství" (nejsem si jista názvem) hrazena stejně jako vu Vašeho prvního dítěte, peněžitá pomoc v mateřství po dobu cca 1/2 roku, a to opět přes současného zaměstnavatele, pokud jste stále v pracovním poměru. Doručíte tedy svému současnému zaměstnavateli vyplněný a podepsaný doklad "Peněžité pom.v mateřstv" a pak Vám bude chodit výplata pen.pom.v mat.měsíčně na Váš účet / příp.složenkou pravidelně na Vaši adresu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2006 18:00
Mám 2letou dceru a v březnu čekáme další dítě. Teď bych měla nastoupit na mateřskou dovolenou, ale jak je to s placením MD ?
Ještě mi jí bude hradit bývalý soukromý zaměstnavatel, u kterého mi už ale vypršela smlouva nebo sociálka ??
Děkuji za info :-)