Re: OSVČ na rodič.dovolené-SP
Nevím o tom, že by existovala nějaká úleva ze sociálního pojištění z důvodu Vašeho čerpání rodičovské dovolené. Takže sociální budete platit jistě ve standartní výši.
Pokud pro Vás byla OSVČ v r.2005 vedlejší činnost,
což je tehdy, pokud jste např.v roce 2005 dosáhla příjmů ze zaměstnání aspoň v částce 86 220,- Kč (příjmem se rozumí vyměřovací základ pro odvod pojistného zaměstnanců dosažený v roce 2005 a dávky nemocenského pojištění, které byly do tohoto roku zúčtovány)
nebo
máte v roce 2006 nárok na rodičovský příspěvek nebo příspěvek při péči o blízkou nebo jinou osobu, aj. (ověřte si na stránkách www.cssz.cz)
pak pokud vaše příjmy po odpočtu výdajů nedosáhly za r.2005 částky 42.922,-- Kč (což je Váš případ), pak byste zálohy platit nemusíte.
Pokud byla pro Vás OSVČ hlavním zdrojem příjmů, pak jste povinna zálohy platit.
Doporučuji si ještě ověřit telefonicky na sociálce.
Re: OSVČ na rodič.dovolené-SP -zálohy???
Za rok 2005 jste nedosáhla příjmů, které by zakládaly Vaši účast na důch. pojištění. Jestli jste v roce 2005 platila nějaké zálohy, tak si je nechejte vrátit. Rok 2005 budete mít započtený do důchodu z titulu péče o dítě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 2. 2006 18:21
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v jaké výši budu platit Sociální Pojištění: ze zisku 42.583,-Kč -jde mi hlavně o to jestli není nějaká úleva-skutečnou výši si umím zpočítat sama :o) a jestli budu muset platit zálohy, když jsem na rodič.dovolené, pobírám rodič.příspěvěk, podnikám na ŽL a nastupovala jsem na "mateřskou" z HPP, kde jsem stále vedená "ve stavu".
ZP budu platit ze skutečných příjmů- předpokládám.
Děkuji moc!
Kamila