Re: Pořízení os.autom.z EU
no pokud to auto nepořizujete za účelem dalšího prodeje tak asi odpočet uplatnit nemůžete- §75/2 zák. o DPH
Re: Pořízení os.autom.z EU
Poznámka k bodu c) - Pokud kupujete od plátce z EU a ten nepoužil zvláštní režim, ani vy tento režim nemůžete použít. Při pořízení auta budete postupovat stejně jako v bodě a), tedy přidaníte, a jelikož uvádíte, že auta prodáváte,a zároveň si uplatníte DPH i na vstupu. Při prodeji budete odvádět DPH z celé prodejní ceny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 2. 2006 20:33
Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o odsouhlasení správného postupu danění při pořízení automobilů.
Jedná se o nákup ojetých automobilů, starších 6měsíců a s více jak 6000km, pořízení probíhá v členských státech EU a automobily jsou určeny pro další prodej.
a) zahraniční prodejce nepoužívá zvlášní režim, ale vychází z paragr. 6 EU - dodávky uvnitř společenství, tzn. že mi fakturuje bez DPH, já provedu přiznání k DPH, ale zároveň si položku odečtu, protože se jedná o pořízení z EU a následně zdaním při prodeji konečnému zákazníkovi
b) zahraniční prodejce používá zvláštní režim, fakturu dostávám bez DPH, já použiji taky zvláštní režim podle paragr. 90 a danit musím vlastně až zisk - rozdíl mezi prodejní cenou na zákazníka a mou nákupní cenou.
c) zahraniční prodejce nepoužívá zvláštní režim, ale já ho použiji, protože se jedná o ojeté automobily a zdaním až rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou.
Ptala jsem se na FÚ, ale bohužel mi nepotvrdili, zda všechny tři nebo který postup je správný.
Děkuji moc