Pořízení os.autom.z EU

• (neregistrovaný)

1. 2. 2006 20:33

Dobrý den,
    ráda bych Vás poprosila o odsouhlasení správného postupu danění při pořízení automobilů.
    Jedná se o nákup ojetých automobilů, starších 6měsíců a s více jak 6000km, pořízení probíhá v členských státech EU a automobily jsou určeny pro další prodej.
    a) zahraniční prodejce nepoužívá zvlášní režim, ale vychází z paragr. 6 EU - dodávky uvnitř společenství, tzn. že mi fakturuje bez DPH, já provedu přiznání k DPH, ale zároveň si položku odečtu, protože se jedná o pořízení z EU a následně zdaním při prodeji konečnému zákazníkovi
    b) zahraniční prodejce používá zvláštní režim, fakturu dostávám bez DPH, já použiji taky zvláštní režim podle paragr. 90 a danit musím vlastně až zisk - rozdíl mezi prodejní cenou na zákazníka a mou nákupní cenou.
    c) zahraniční prodejce nepoužívá zvláštní režim, ale já ho použiji, protože se jedná o ojeté automobily a zdaním až rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou.
    Ptala jsem se na FÚ, ale bohužel mi nepotvrdili, zda všechny tři nebo který postup je správný.
    Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).