Re: Pojistné jako záv.xpohl.při dodanění
Divno, před chvílí jsem mluvil se svým správcem daně, který mi potvrdil zvýšení základu daně v dodatečném přiznání o přeplatky pojistného SP a ZP a zároveň snížení o doplatek silniční daně,vše uhrazeno v r.2005 (samozřejmě jsem to pak v příjmech r.2005 neuváděl).Však já to taky v onom přiznání neuvádím jako VÝDAJ, ale jako položku zvyšující základ daně...taky se mi tím nemění přehledy pro SP a ZP a ty tedy nevyměňuji..
Re: Pojistné jako záv.xpohl.při dodanění
Po vyplnění daňového přiznání a stanovení základu daně zpracováváte přehledy na SP a ZP. Pohledávka za soc. správou vám vznikne až vyplněním přehledu, tedy až po zpracování DP. Co kdyby jste neměl pohledávku, ale závazek (neplatil jste zálohy a závazek je tedy např. 20000,00 Kč), myslíte. že si tento závazek můžete uplatnit jako částku snižující základ daně i přesto, že podmínkou uplatnění je zaplacení? Jste přesvědčen o správné odpovědi správce daně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
2. 2. 2006 8:30
Dobrý den, při uplatnění výdajů paušálem v r.2005 je mi jasné dodatečné přiznání za r.2004 a dodanění běžných pohledávek, skladu a pod.Pokud to budu brát do důsledku, je mou pohledávkou, jako předmětem dodanění i vratka soc.a a zdrav.pojistného na zákl.podaných přehledů za r.2004?( s tím, že v DP za r.2005 by mi to samozřejmě snížilo příjmy..)A naopak, pokud bych měl po podání DP za r.2004 doplatek na pojistném, pak je to můj "závazek" při dodanění a ZD za r.2004 povýším?(v r.2005 bych pak výdaje o to snížil..)V r.2004 jsem měl navíc i příjmy ze závislé činnosti, tzn.že musím opět požádat svého minulého zaměstnavatele o potvrzení příjmu a doložit originál? A co originály hraz.život.pojištění, doložené u původního přiznání?Navíc jsem vykazoval za r.2004 ztrátu, kterou uvedu i v dodatečném a chtěl bych ji v přiznání za r.2005, kdy přejdu na paušál, uplatnit.Vím, mám otázek dost, ale fakt budu vděčný, pokud mi někdo ochotně odpoví a pomůže ujasnit.(ve vyhledávači už jsem byl...)
Děkuji