Re: Cestovné - zahraničí
Pokud nebyla poskytnuta zaloha, tak to resime tak, ze na cestak napiseme vetu: Dne...... byl urcen zamestanavatelem limit na tuto prac. cestu ve vysi max. Kc..... - a z tohoto data bereme kurz pro propocet cestaku (samozrejme se muze shodovat s datem rozhodnuti o prac. ceste).
Pri zaloze - kurz data vyplaceni zalohy.
Den vyhotoveni uc. dokladu je nepodstatny.
ja myslim, ze jsem to pochopila spravne - cestovne (diety) se prepocitavaji kurzem ze dne vydani zalohy, popr. stanoveni o nevydani zalohy. O cestaku uctujete az po predlozeni vyuctovani, ale castky prepocitavate dle kurzu zalohy.....
Kdyztak mi to napiste uplne polopaticky, pokud to porad chapu spatne ;-)
Já jsem si včera zakoupila knihu K.Janouška a z ní vyčetla, že konečný cesťák se přepočítává dle kurzu zálohy ale jen pro účely zjištění nároku zaměstnance, ale do účetnictví se účtuje kurzem dle směrnic. Ale právě jen v případě, že záloha poskytnuta není, uvádějí tak
se jim oba kurzy shodují.Takže já myslím, že už vím, jak to spočítat, ale
zas nevím, jak to zaúčtovat.
Díky
jo, tak to nechapu prozmenu ja:-)
Priklad:
zamestnanec ma narok na 50 euro - ty prepocitam kurzem z data zalohy 29,-, tj. 1450 korun (to je narok zamestnance),
ale uctuji kurzem uctovani, napr. 28,5 tj. 1425: ucet 512/3xx... a mne neni jasne, na co je mi castka 1450? Proc se vubec pocita?
Btw. jeste dotaz - vy mate zvlastni smernici upravujici uctovani cestaku a pouziti kurzu? Pokud ano, tak se ji ridte, pokud ne, uctujte datum zalohy. Taky muzete kouknout na starsi cestaky, jestli mate, a zjistit jak se to delalo drive.
Ale prosim vas, napiste mi k cemu jste dospela..... ja jsem z toho uplne zmatena!!!!!
Cesťáky se ve fi dosud nedělaly.
Částka /např.1450/ se počítá proto, aby se zjistilo, jaká částka se má zaměstnanci doplatit po zúčtování zálohy, neboť doplácet se již nesmí
v cizí měně.
Já už jsem přečetla všechny diskuze co tu jsou a taky už jsem z toho zmatená.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 2. 2006 9:18
Ještě moc prosím o Vaše rady.
Jedná se mi o stanovení kurzu při zaúčtování cestovného na 512.
Používám denní kurzy ČNB, měl
by to tedy být den vyhotovení úč. dokladu. Platí to ale i v případě. že na zahr. cestu nebyla poskytnuta záloha a nárok zaměstnance počítám
kurzem dne , kdy bylo rozhodnuto
o pracovní cestě ??