Re: import zboží - zajištění platby
s importem to bude asi tezsi - stat ma snahu podporovat spis export.... kazdopadne zkuste prolezt stranky Ceske exportni banky, Ceskomoravske zarucni a rozvojove banky, popr. bankovnich instituci - ty obcas take maji programy na podporu maleho a stredniho podnikani.... ja znam bohuzel jen bankovni nastroje, kdy si chcete napr. "pohlidat platbu" - ze vam odberatel zaplati;
Nebo zkuste normalni kratkodobou pujcku... jako zacinajici podnikatel to asi nebudete mit jednoduche...
Moc díky za odpověď!
Také jsem přemýšlel o produktu ČMZRB - Malý úvěr v programu Kredit do 2 mil., který je pro začínající podnikatele do 7-mi zdaňovacích období.
Bohužel, zde se musí většina vypůjčených prostředků investovat do dlouhodobého majetku, hlavně nemovitostí, ale jen 40 % do nákupu zásob a provozní náklady .
U jiných bank nevěřím s úspěšným jednáním v této věci...
to vite, banky jsou komercni subjekty, tak do takoveho rizika (podpora maleho zacinajiciho podnikatele) asi nepujdou - nebo si ho nechaji poradne zaplatit...:-/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 2. 2006 10:30
Dobrý den,
mám nedávno založenou firmu a plánuji dovoz zboží ze zahraničí.
Aby se mi vyplatil, je potřeba objednat zboží za 2-4 mil. Kč.
Bohužel tolik peněz nemám.
Existují nějaké bankovní nástoje, nebo státní podpora, která by nábizela importní krátkodobé úvěry i pro malé podnikatele, hlavně začínající?
Klidně poraďte jiný nápad, řešení pro zajištění dovozu, nebo Vaše zkušenosti.
Moc díky!