Re: Dovolená při skonč.PP-prosím o radu!
****Myslela jsem, že by se na mě vztahovalo, že jde o nepřetržité trvání pracovního poměru.Když někdo skončí v polovině měsíce a nastupuje u jiného, tak poskytuje dovolenou ten, u kterého je v prac. poměru déle. I když budu pracovat celý rok 2006, tak vlastně budu mít nárok na dovolenou 11/12?Za únor tedy přijdu o dovolenou?
O dovolenou nepřijdete..Máte nárok za odpräcovanou dobu, tak nemůže o žádný den přijít....
Každý kal. rok se pro nárok na dovolenou posuzuje vždy znovu, i když u toho zaměstnavatele pracujete mnoho let. Pokud v tom kal. roce u toho zaměstnavatele neodpracujete alespoň 60 směn, nemáte nárok na dvanáctinu za každý odpracovaný měsíc, ale jen na dvanáctinu za každých 22 odpracovaných směn. Protože u tohoto zaměstnavatele za leden a únor neodpracujete 60 směn, máte nárok na 1/12 za každých 22 odpracovaných, což je při 42 odpracovaných směnách 1/12 z ročního nároku. Stejně tak, budou postupovat Vaši další zaměstnavatelé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 2. 2006 11:50
Dobrý den, chtěla bych od někoho zkušenějšího radu ohledně dovolené.Můj pracovní poměr skončí 28.2.2006 a hned 1.3.2006 nastupuji u jiného zaměstnavatele. Mám nárok na dovolenou za leden i únor 2006, i když jsem odpracovala 42 dní?Pokud ano, tak bych měla nárok při 25 dnech na 4 dny.Musím sdělit nynějšímu zaměstnavateli kam jdu, nebo stačí říct že od 1.3. nastupuji do zaměstnání.
Děkuji.