Re: Pohledávka ????????????????
>>>Víte někdo, jestli je pohledávkou rozhodnutí o
>>>poskytnutí dotace?
>>> Jedná se o zemědělské dotace. Právní nárok na ně
>>>není. Když ale na základě žádosti vydá úřad
>>>rozhodnutí
>>>tak
>>>potom ty peníze na účet přijdou. Zatím jsem to
>>>rozhodnutí vždy uložil mezi doklady a platbu pak
>>>zaevidoval
>>>v daňové evidenci jako zdanitelný příjem. Na
>>>rozhodnutí není žádná lhůta splatnosti a samozřejmě
>>>ani DPH.
>>> Myslíte, že by se to mělo evidovat jako pohledávka?
>>>
>>>Pokud ano, myslíte že by za nezaevidování mohla být
>>>nějaká sankce ?
>>Dávám to do pohledávek,protože nevím,kdy to dorazí na
>>účet.Nic tím neporušuji,mám přehled.Asi tak
>
>To by pak asi chtělo dát tomu číslo a zařadit to jako
>vystavenou fakturu ?
Re: Pohledávka ????????????????
Bohužel, dotace jsou zdanitelným příjmem, s tím se nedá nic dělat, i když ..... třeba někdo tomu víc rozumí. Ale podle § 4 odt. 1 pís. t jsou osvobozené jen dotace na pořízení majetku a tam je to zase tak, že o tu dotaci se musí snížit vstupní cena . A v tom § 4 je napsáno, s výjimkou dotací, které se účtují do příjmů podle zákona u účetnictví. V tom jsem o dotacích nic nenašel. Takže je to jaksi chytře nastrojené aby tomu člověk moc nerozuměl. Asi se to danit musí, proto to dávám do příjmů. Ony to nakonec stejně sežerou náklady. Víte - li víc poraďte .
Re Kdo poradí?? Kdo to zná ???
No nebyly by zdanitelným příjmem podle cit. §4/1/t, který říká, že jsou osvobozené, ale ovšem.........s výjimkou dotací, které jsou účtovány do příjmů podle zváštního právního předpisu (zákona o účetnictví) Takže se pídím po tá výjimce, resp. po tom ustanovení, podle kteráho právě mají být do příjmů účtovány. To jsem zatím nikde nenašel a dávám to do zd. příjmů jaksi pro jistotu... Tady prostě bych rád věděl, které ustanovení na to připasovává tu výjimu, která zdanění požaduje. Navíc v daňové evidenci se nepostupuje podle zák. o účet., ale podle ZDP.
Iluze si nedělám, ale rád bych věděl : § ten a ten to stanoví
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2006 12:26
Víte někdo, jestli je pohledávkou rozhodnutí o poskytnutí dotace?
Jedná se o zemědělské dotace. Právní nárok na ně není. Když ale na základě žádosti vydá úřad rozhodnutí tak potom ty peníze na účet přijdou. Zatím jsem to rozhodnutí vždy uložil mezi doklady a platbu pak zaevidoval v daňové evidenci jako zdanitelný příjem. Na rozhodnutí není žádná lhůta splatnosti a samozřejmě ani DPH.
Myslíte, že by se to mělo evidovat jako pohledávka? Pokud ano, myslíte že by za nezaevidování mohla být nějaká sankce ?