Re: výdajový paušál - zdaň.období 2005.
>Jsem OSVČ, podnikající v zednictví. Za rok 2005 bych
>chtěl uplatnit výdaje procentem. Rozumím tomu dobře, že
>nově zavedenou výši výdajovách paušálu tj. 60% mužu
>použít za zdaňovací období 2005?
ANO
>
>
>Není mi dost jasné : ,, Poplatníci, kteří doposud
>neuplatňovali výdajové paušály / což jsem neuplatňoval/ a
>chtějí je uplatnit již za zdaňovací období roku 2005,
>by neměli opomenout úpravu základu daně dle ust. § 23
>odst.8 zákona č. 586/192 Sb., o daních z příjmu.
>Případnou úpravu základu daně za zdaňovací období roku 2004
>bude nutné provest prostřednictvím dodatečného
>přiznání za zdaň. období roku 2004.
>
>Můžete mi říct jako to tedy je?
Pokud jste mel na konci roku 04 nejake pohledavky, zavazky nebo zasoby, musite to zohlednit (pri prechodu na pausal) a podat za r. 04 dodatecne priznani a doplatit pripadnou dan.
Dobra rada na zaver: do vyhledavace na teto strance (situavane ve stredu obrazovky) si zadejte pojem "pausalni vydaje", vyjedou vam vsechny prispevky tykajici se tematu - kompletne jsme to tu rozebirali (proc, co a jak, kdy, z jakeho duvodu.....) nescetnekrat.... pokud i po precteni budete mit nejake dotazy (specificke), tak klidne napiste......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 2. 2006 14:27
Jsem OSVČ, podnikající v zednictví. Za rok 2005 bych chtěl uplatnit výdaje procentem. Rozumím tomu dobře, že nově zavedenou výši výdajovách paušálu tj. 60% mužu použít za zdaňovací období 2005?
Není mi dost jasné : ,, Poplatníci, kteří doposud neuplatňovali výdajové paušály / což jsem neuplatňoval/ a chtějí je uplatnit již za zdaňovací období roku 2005, by neměli opomenout úpravu základu daně dle ust. § 23 odst.8 zákona č. 586/192 Sb., o daních z příjmu. Případnou úpravu základu daně za zdaňovací období roku 2004 bude nutné provest prostřednictvím dodatečného přiznání za zdaň. období roku 2004.
Můžete mi říct jako to tedy je?