Společné zdanění manželů

• (neregistrovaný)

2. 2. 2006 16:43

Prosím o radu: budeme využívat společné zdanění manželů. FÚ by nám měl vracet přeplatek. Někdo mi tvrdí, že musím podat žádost o vrácení přeplatku do 15. 2. 2006. Znamená to tedy, že i přiznání musím podat v tomto termínu? Já jsem si myslela, že když je možnost podávat daňové přiznání do 31. 3. 2006, tak včetně žádosti.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2006 16:48

Jaša (neregistrovaný)

Re: společné zdanění manželů
      Ten někdo myslel, že u zaměstanavatele musíte do 15.2. podepsat, že nechcete provést vyúčtování. Pak si musíte oba podat své DAP najednou do 30.3. nebo 30.6. (daň. poradce)

• 2. 2. 2006 17:26

Renata (neregistrovaný)

a o přeplatek se žádá na poslední straně daňového přiznání, takže to nezapomeňte vyplnit

• 2. 2. 2006 19:14

Hela (neregistrovaný)

Do 15.2. je nutno podepsat v případě, že žádáte provést roč. vyúčtování. Jinak podpis není třeba - nepodepíšete, vyúčtování nebude provedeno. Do tohoto termínu však si musíte vyžádat potvrzení o zdanitel.příjmech, pakliže chcete provést společ.zdan.manželů.

• 3. 2. 2006 6:39

Vendula (neregistrovaný)

Potvrzení o zdanitelných příjmech si pro přiznání, tedy i pro společné zdanění, můžete vyžádat kdykoli, na datu nezáleží. Nutné je jen dodržet termín pro podání DP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).