Re: Potřebuji (zase) pomoct... Ivana.
To ano, jsem pracovala (20let) porad do 31.1.2006.
31.1.2006 jsem vyzvedla zapoctak, kde mi napsali 12000 Kc.
Hned 1.2.2006 jsem nastoupila u nove firmy. Pracuji jen 2 dny a
je to neunosne, musim odejit.
Vim ze by jsem mela po 1-nim zamestnani prihlasit se na pracak do 3 dnu, to je mi jasne.
Chci jenim vedet, co ted? Mam odpracovano 2 dni v nove firme a
kdyz ted odejdu, treba za 4 dni nebo tyden (jsem ve zkusebni dobe) budu mit podporu vypocitanou z 1-ho zamestnani nebo ze druheho - coz je velky rozdil. Irinko, poradte, prosim..Ivana
Pokud se nepletu,měli by vám počítat za těch 12 měsíců ze zápočťáku průměr,myslím 50% první 3 měsíce.ale nevím,jestli není změna od ledna,ještě jsem nestačila zhltat všechny zákony.
Potrebuji vedet z jakeho platu mi budou pocitat podporu z 12000
nebo ze 7500 ? Protoze u nove firmy zakladni mzda 7500.
Nebo kdyz bez prestavky pracuji uz leta , treba odejdu z nastavajiciho zamestnani v breznu, tak mi napocitaji 11 mesicu ze stareho a 1 mesic z noveho prumerny plat? Dekuji.moc
Dekuji za odpoved, pani Jirinko. na zapoctaku mam napsano pravdepodobny cisty vydelek za poslednich 12 mesicu 12000 Kc.
Jen ze jsem ho dala novemu zamestnavateli u ktereho pracuji 2 dny a chci odejit na pracak. Kamaradka mi rika, ze jsem udelala blbost, ze kdyz ted pujdu na pracak, tak uz podpora mi bude pocitat z noveho zamestnani a tady je maly plat. Ze kvuli sve blbosti, kvuli 2 dnem a podepsane nove smlouve ztratim narok na podporu z prvniho zamestnani a ta by byla hodne vyssi.
Nezlobte se.Ivana
když odejdete na úřad práce, poslední zaměstnavatel vám bude vyplňovat údaje o vašem výdělku, tedy bude asi pravděpodobný tzn. těch 7500, předchozí zápočťáky budou sloužit pouze k dokladování,že jste v posledních třech letech byla zaměstnána - čili že máte nárok na podporu, a výdělky na nich uvedené nejsou pro stanovení podpory důležité - vaše kamarádka má pravdu..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 2. 2006 16:52
Dobry den,
31.1.2006 jsem ukoncila pracovni pomer (prum. cisty plat 12.000).
Od 1.2.2006 jsem v pracovnim pomeru (zkus.doba) - zakladni plat
7500 Kc.
Prosim Vas, chci v pondeli 6.2.2006 (4-ty prac.den) odejit z toho zamestnani a prihlasit se na Pracak.
Nevite kolik budu dostavat podpory? Z minuleho zamestnani nebo
z toho noveho - ze 7500 Kc?
Hraje nejakou roli jestli nahlasim se na pracak v patek - 3 den , nebo v pondeli - 4 den nebo je to jedno treba za tyden?
Moc prosim o odpoved.
Ivana