Re: Potřebuji (zase) pomoct... Ivana
Dekuji za odpoved. Pouze od posledniho zamestnavatele protoze
podpora se vypocitava z prumeru za poslednich 3 mesice. Ano?
A jestli u posledniho zamestnavatele budu jen 2 tydne z ceho mi bude vypocitavat podpora? Opet pouze od posledniho zanestnavatele i kdyz za 14 dni jsem u nich vydelala jen cca 3000 Kc vseho vsude? Jak to je?
Prominte, potrebuji to vedet. Mockrat dekuji. Ivana
Re: Potřebuji (zase) pomoct... Ivana
Vychází se z průměrného výdělku z předchozího kalendářního čtrtletí u posledního zaměstnavatele, jestliže v něm bylo odpracováno alespoň 22 směn. Jestliže v předchozím kal. čtvrtletí u posledního zaměstnavatele člověk neodpracoval ani 22 směn (nebo nic, třeba proto, že u tohoto zaměstnavatele v předešlém kal. čtvrtletí vůbec nepracoval) vychází se průměrného výdělku pravděpodobného. Tzn. že se potvrdí takový výdělek, jakého by asi ten zaměstnanec dosáhl, kdyby býval u toho zaměstnavatele v předchozím čtvrtletí pracoval. Ale bude lepší, když si zavoláte na ÚP, nemusíte se představovat, jednoduše se telefonicky zeptejte, z čeho budou vycházet při stanovování podpory, zda tam náhodou nezohlední i výdělek od předchozího zaměstnavatele, když ten nový pracovní poměr trval tak krátce. Pokud by ho zohlednit nešlo a vycházeli by z toho nového pravděpodobného, bylo by lepší, kdybyste se s tím novým zaměstnavatelem domluvila (pokud to půjde) na tom, že jste k nim nenastoupila do pracovního poměru. Ty 3 dny, co tam jste, by Vám mohli dát jako dohodu o provedení práce, vrátí Vám předchozí zápočťák a jakože Váš poslední zaměstnavatel byl ten, u kterého jste skončila 31.1.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 2. 2006 18:55
Prosim, potrebuji vedet....
Pracuji mnoho let bez preruseni: 20 let prvni firma a treba 3 mesice nova firma.
Podpora se vyplaci z prumeru za poslednich odpracovanych 12 mesicu, ano?
Jestli ted budu nezamerstnana a pujdu na pracak , z ceho se mi vypocita podpora? Z 9 mesicu (prvni firma) a 3 mesicu (druha firma?) Nebo podpora uz se bude vyplacet z prumeru druhe firmy? -
tam mam maly zakladni plat.
Prosim, moc to potrebuji vedet.
Ivana