Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 11. 2013 10:11
Dobrý den, potřeboval bych poradit, jsem začínající a podnikám v prodeji drobného zboží a výrobou dekoračních předmětů, bižuterie a včelích produktů. Setkávám se čímdál častěji s tím, že si chci pronajmout někde stánek, či prodejní místo, ovšem pronajímatel si určuje co smím a nesmím prodávat. To bych pochopil, pokud jde například o trhy s určitým zaměřením. Ale uvedu příklad: jednomu prodejci dovolí prodávat balený čaj, ale mě to již zakážou, protože už tam je prodejce, který něco takového prodává. Nebo chci třeba prodávat medovinu, ovšem tu mi zakážou s tím, že už je na místě dost prodejců medoviny a další si nepřejí. Přijde mi nespravedlivé, když zaplatím nájem na měsíc 30 - 60 tisíc a mám určitý sortiment, aby mi jej proškrtali a zakázali určité zboží prodávat. Přijde mi to jako vytváření určitého monopolu, nebo diskriminace . Je tento způsob určování podmínek vůbec možný? Mám pocit, že pokud má člověk známé, jde vše, pokud nemá, má dost tvrdé podmínky. Prosím tedy o radu, zda se s tím dá něco dělat, nebo zda se s tím smířit a nebo nepodnikat.., Děkuji, Mirek