Re: Dodatečné přiznání ze zavisle činnos
Dělala jsem si to právě sama a v roce 2004 to bylo typu A, ale 2003 a 2002 typu B, ještě jsem trošku podnikala. Nevím právě co se tam všechno vyplňuje, jestli všechno úplně znovu jen s doplněním těch úroků a nebo jak a pak nevím co psát do toho oddílu 5 Dodatečné DAP, chtěla jsem si to udělat, ale asi to budu muset nechat na FÚ jestli mi poradí, ale nevím aby mě s tím nevyhnali, že to není jejich povinnost mi radit. Blanka
Re: Dodatečné přiznání ze zavisle činnos
tak za rok 2004 podáte dodatečné typ A, a za rok 2002 a 2003 dodatečné typ B
Dodatečné přiznání se vyplňuje všechno tak, jak to má správně být, jen v kolonce DODAP (dodatečné DAP) vyplníte rozdíly oproti řádnému.
Formuláře vyzvedenete na FÚ - řeknete, že potřebujete staré tiskopisy na DODAP; 1x typ A a 2x typ B
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
3. 2. 2006 17:16
Chci se zeptat jestli je tu někdo, kdo by mi poradil, jak udělat dodatečné přiznání ze závislé činnosti. Může se dělat prý i zpětně 3 roky. Jde o to, že mi před 6 lety řekli na FÚ, že nemohu uplatňovat ze svého stavebního spoření úrok z úvěru, že tam máme účel na výstavbu rodinného domu, tak jsem to nepodávala, ale dnes mi to nedalo a koukla jsem do zákona a dle mého názoru nato nárok mám. volala jsem na FÚ a tam mi to potvrdili. Chci to tedy udělat zpětně aspoň ty 3 roky, ale moc si nevím rady s vyplněním toho přiznání. Taky nevím jestli budu moci uplatnit i za rok 2002 a nebo jestli nato je už pozdě. Nevím u toho přiznání jestli se vyplňuje všechno úplně znovu jako kdysi akorát se tam připíše ten úrok a nebo jen ten úrok a pak ta daň z toho. Jsem z toho jelen. Děkuji. Blanka