Re: Jak vyplnit vyúčtování daně z příjmů
Vyúčtování děláte za zaměstnavatele- do 30ti dnů po poslední "výplatě" za loňský rok. Nahoře vidíte "šablony" ta od Aspekt vám možná trochu pomůže. Jde o to, že FÚ tím sdělíte, kolik jste který měsíc měli srazit na dani (zaměstnanců) a kdy a kolik jste odvedli a kdy(aby se zjistily ev. přeplatky, nedoplatky, pozdní platby) Je povinností zaměstnavatele daně srážet a odvádět. Zaměstnancům uděláte(těm kteří si do 15.2. požádají) roční zúčtování daně(dle "pravidel") a přeplatky jim vrátíte a o to vlastně snížíte ten měsíc odvod daně, která byla sražena v tom měsíci.
Re: Jak vyplnit vyúčtování daně z příjmů
Simono, asi by to chtělo se podívat do zákona o daních z příjmu :)
a srovnat si v hlavě, kdo dělá přiznání a co je roční zúčtování..nic ve zlém ale to jsou základy. Anebo investovat do nějaké literatury, vyšlo třeba Roční zúčtování od P.Pelecha anebo Anag vydával Mzdovou účetní - knihu, kde bylo ze všech oblastí alespoň základní. Specifika přinese praxe.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 2. 2006 10:27
Dobrý den,
prosím Vám, můžete mně poradit, jak vyplnit vyúčtování daně z příjmů FO ze závislé činnosti. Začínám jako mzdová účetní a chtěla bych poradit. Máme zaměstnance, kteří podepsali prohlášení. Tzn., že daňová přiznání nebudeme my jako firma ani oni za sebe podávat? Stačí vyplnit jen vyúčtování daně z příjmů? Vyplňuje se to za každého zaměstnance zvlášť nebo za všechny? Jak zjistím, kolik mám každému vrátit na dani? Lze to z toho nějak vyčíst? Moc děkuji