Money S3-pro jinou Jiřinu

• (neregistrovaný)

4. 2. 2006 13:42

Dík,Jiři, ale právě že bohužel ne.Loňský a starší roky byly v jiném,DOSovském programu, k dispozici mám jen tištěné inventury a sestavy,(včetně zůstatk.ceny lesingů a odpis.majetku na kartách)takže bych to potřebovala pomocí Money "ujednotit",abych právě mohla použít ten převod zůstatků na konci tohoto roku.Jinak sklad a mzdy v tomhle programu dělat nebudu (dostanu od mzdové předpisy a od skladnice inventuru a obratovou soupisku na konci měsíce),předpokládám,že tam předpis dostanu pomocí ID?Děkuji za snahu pomoci..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2006 14:05

jiná jiřina (neregistrovaný)

Re: Money S3-pro jinou Jiřinu
      tak to budete mít trošku složitější.Asi bych to naházela normálně do pohledávek a závazků se správnými účty a do karet majetku a leasingu se dá napsat,zda pokračujete nebo nové odpisy a leasing pokračuje taktéž,takže dost práce,ale složité to není.Když jsem to začínala v nějakém 1995,tak to byla makačka,protože jsem do té doby také jela v DOSu.Mzdy sice dělat nebudete,ale předpisy se dají do interňáků,musíte si jen pohrát s předkontacemi,než to vůbec budete někam zadávat.Pak je jednodušší práce.To samé s účto osnovou-nejdřív tu a pak předkontace.Jsem na drátě.Hodně štěstí.

• 4. 2. 2006 14:48

Janina (neregistrovaný)

Jiři, jste moje záchrana, budu okolo Vás kroužit,jako satelit.Předkont.,úč.osnovu a číselníky mám.Běž.doklady (pokladna,předpisy fa) už účtuju,ale mám problém s párováním,poč.stavy (předpisy z r.2005-inventury) budu muset napořídit.Stejně tak zůstatek leasingu a zůstatk.cenu HIM a NHIM (zahajovací rozvaha).Uvažuju,že budu dávat měsíční leasing i odpisy tak,jak jsou "rozjeté" prostř.ID(budu pokračovat v těch načatých ručních kartách majetku).Jenom ty staré pohl.,záv.(hlavně faktury-položkově) nevím,kam nandat.Takže,říkala jste,naházet,kam?Mám založený r.2006-PÚ,mám založit r.2005-DE a tam "napořídit"ty staré faktury?Dostala bych se tím na zůstatek "pohledávek,závazků ke konci r.2005".Sestava by mi pak měla sedět na poč.zůstatek ú.321,311,příp.325 a 315 ostat.pohledávky a závazky r.2005 ,který napořídím v r.2006...A při úhradě bankou,pokladnou,bych si pak přejetím na minulý rok vybrala doklad,takhle?Fakt díky za trpělivost... jde i o to, mít to v hromadě, kvůli daňovému dopadu ..

• 4. 2. 2006 14:52

jiná jiřina (neregistrovaný)

No můžete to udělat i takto nebo rovnou do systemu pohl a záv.to nandat s čísly párovacími dle faktur,jak jste měla vloni.Je to na vás.Původně jsem chtěla poradit založit 2005 a ty neuhrazené "věci"tam dát.Záleží na Vás.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).