Re: Money S3-pro jinou Jiřinu
tak to budete mít trošku složitější.Asi bych to naházela normálně do pohledávek a závazků se správnými účty a do karet majetku a leasingu se dá napsat,zda pokračujete nebo nové odpisy a leasing pokračuje taktéž,takže dost práce,ale složité to není.Když jsem to začínala v nějakém 1995,tak to byla makačka,protože jsem do té doby také jela v DOSu.Mzdy sice dělat nebudete,ale předpisy se dají do interňáků,musíte si jen pohrát s předkontacemi,než to vůbec budete někam zadávat.Pak je jednodušší práce.To samé s účto osnovou-nejdřív tu a pak předkontace.Jsem na drátě.Hodně štěstí.
Jiři, jste moje záchrana, budu okolo Vás kroužit,jako satelit.Předkont.,úč.osnovu a číselníky mám.Běž.doklady (pokladna,předpisy fa) už účtuju,ale mám problém s párováním,poč.stavy (předpisy z r.2005-inventury) budu muset napořídit.Stejně tak zůstatek leasingu a zůstatk.cenu HIM a NHIM (zahajovací rozvaha).Uvažuju,že budu dávat měsíční leasing i odpisy tak,jak jsou "rozjeté" prostř.ID(budu pokračovat v těch načatých ručních kartách majetku).Jenom ty staré pohl.,záv.(hlavně faktury-položkově) nevím,kam nandat.Takže,říkala jste,naházet,kam?Mám založený r.2006-PÚ,mám založit r.2005-DE a tam "napořídit"ty staré faktury?Dostala bych se tím na zůstatek "pohledávek,závazků ke konci r.2005".Sestava by mi pak měla sedět na poč.zůstatek ú.321,311,příp.325 a 315 ostat.pohledávky a závazky r.2005 ,který napořídím v r.2006...A při úhradě bankou,pokladnou,bych si pak přejetím na minulý rok vybrala doklad,takhle?Fakt díky za trpělivost... jde i o to, mít to v hromadě, kvůli daňovému dopadu ..
No můžete to udělat i takto nebo rovnou do systemu pohl a záv.to nandat s čísly párovacími dle faktur,jak jste měla vloni.Je to na vás.Původně jsem chtěla poradit založit 2005 a ty neuhrazené "věci"tam dát.Záleží na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 2. 2006 13:42
Dík,Jiři, ale právě že bohužel ne.Loňský a starší roky byly v jiném,DOSovském programu, k dispozici mám jen tištěné inventury a sestavy,(včetně zůstatk.ceny lesingů a odpis.majetku na kartách)takže bych to potřebovala pomocí Money "ujednotit",abych právě mohla použít ten převod zůstatků na konci tohoto roku.Jinak sklad a mzdy v tomhle programu dělat nebudu (dostanu od mzdové předpisy a od skladnice inventuru a obratovou soupisku na konci měsíce),předpokládám,že tam předpis dostanu pomocí ID?Děkuji za snahu pomoci..