Re: DzP zaměstnanců-prosím o radu
v praxi to vypadá takhle:
pokud vás zaměstnanci požádají, musíte jim provést roční vyúčtování,požádat vás mohou písemně nebo přímo na tiskopise "prohlášení ..." - jinak se většinou ptám,zda mají ještě nějaké příjmy,potvrzení o penz.a život.poj.,úroky úvěrů a zda budou chtít provést...pokud mají hypoteční úvěr - nesmíte - musí si podávat sami..jestli se domluvíte,že si podají sami,tak jim vystavíte potvrzení o zdanitel.příjmech - kolik si u vás vydělal a kolik daní a slev na dani jste mu uplatnila - viz tiskopis šablony...za rok 2005 budete posílat pouze přehled na fin.úřad - sražené zálohy daní ze závislé činnosti,srážková daň pokud byla,počet zaměstnanců...pokud budou chtít provést,musí vám doložit příjmy - tzn.také to Potvrzení o zd.příjmech od svých zaměstnavatelů v roce 2005 - potom to vlastně sečtete, pokud byli na úřadu práce - potvrzení o evidenci od-do...
Re: DzP zaměstnanců-prosím o radu
Moc Vám děkuji za radu.Doufám,že z toho všechno dobře pochopím a nebudu už otravovat :o) Moje mozkové závity jsou poslední dobou poněkud mimo (jsem na RD se 2 prckama a papíry dělám manželovi po nocích,paráda :o)) Ještě jednou díky,v tomhle jsem si opravdu nevěděla rady.Iva
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 2. 2006 1:27
Moc prosím o radu.V roce 2005 mám poprvé několik zaměstnanců,do té doby žádné,tak nemám zkušenosti.Potřebovala bych poradit,jestli jim musím podávat přiznání k DzP (mám od nich prohlášení k dani,u dětných jsem každý měsíc odečítala od záloh na daň 500,- na dítě,dva mám od června,jednoho od září - tito pokračují a čtvrtý byl říjen až prosinec - týká se mne nějak doba před tím,než nastoupili u mne,pokud jde o daně a pojištění?) a také jestli mám ohledně roku 2005 vyplňovat nějaké papíry pro OSSZ a ZP (mám na mysli např. přehled)?Opravdu moc prosím o pomoc,mám v tom guláš a strašně nerada bych něco prošvihla.A je na to nějaký termín?
Předem děkuji,pokud poradíte.
Iva