Hlavní navigace

Krádež licenč.klíče k programu

  • (neregistrovaný)

    5. 2. 2006 13:15

    Prosím o radu,když kupuji upgrade k pogramu-účetnímu ,tak po úhradě mě pošlou aktivační klíč do mailu,nyní jsem zjistila,že známá podniká na můj program,na jejích fakturách jsem viděla svoje licenční číslo.Předtím používala start verze různých programů.Jediná pravděpodobnost,jak přišla ke klíči je,že mi vlezla do pc a do mailu,co byste dělali na mým místě?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2006 13:22

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: krádež licenč.klíče k programu
      Jedna z možností je zaheslovat, a pokud používáte počítač k vedení účetnictví, vůbec nechápu ze PC i mail nemáte zaheslované.

    • 5. 2. 2006 13:59

      Věrka (neregistrovaný)

      Re: krádež licenč.klíče k programu
      Já zase nechápu,jak můžou aktivační klíč posílat mailem?Vždycky jej dostanu poštou doporučeně.Počítač i program a poštu mám zaheslované.A hlavně,vyrukovala bych na dotyčnou,jak k tomu přišla,podle mne je to pomalu žalovatelné,protože nemá legální program.

    • 5. 2. 2006 15:31

      Karel (neregistrovaný)

      Re: krádež licenč.klíče k programu
      Pokud mate program legalne koupeny - obratte se na prodejce s tim, ze Vam byl odcizen aktivacni klic a ze je neopravnene zneuzivan. Autor (slusny) programu vam posle nove seriove cislo a aktivaci a muze Vase puvodni cislo v nasledujicim upgrade zablokovat.
      Zalezi na jeho ochote.

    • 5. 2. 2006 17:57

      Eva M. (neregistrovaný)

      Zebezpečení PC!!!
      Dobrý den, jakto, že na fakturách známé vidíte její licenční číslo? Ten program tiskne licenční číslo na vystavené faktury???
      Na koho je psaný program, komu chodí faktury? Toto byste měla řešit především s dodavatelem programu. Ale nejdřív byste měla zabezpečit, aby se NIKDO nemohl dostat k vaší poště. Pokud třeba vaše známá zná heslo k vašemu emailu, může číst vaše emaily, když vám dojdou na server... vy si je pak stáhnete a vůbec nemusíte nic vědět, že vám je někdo četl. Je to velmi snadné.

      Takže pokud moc nerozumíte PC zabezpečení, tak poproste někoho spolehlivého, aby vám třeba i za nějaký peníz pomohl se zabezpečením PC! Hesla při přihlašování k PC + hesla k emailům musíte bezpodmínečně změnit, je nutno zabránit přístupu po síti kvalitním a dobře nastaveným firewallem, dále kvalitní antivir, antispyware atd.

    • 6. 2. 2006 0:27

      Anonymní (neregistrovaný)

      Re: Děkuji Vám za názor
      Děkuji za názory,víte je paradox,pc mám zaheslované,dělám doma na soukr.a ,protože manžel má svůj pc a decka taky,a nesnášíme vzájemné !lezení!do pc,byť jen na net,tak mě nenapadlo zabezpečovat mail.To licenční číslo se tiskne na každém papíře,to není žádná tajnost,jen je to čísílko pod kterým jsem evidovaná u dodavatele programu,ale je paradox,že zmíněná paní mi fakturovala,a celkem mě překvapilo,že používá stejný program,a pak mě trkla ta licence.Jen pro úplnost paní,která mi tady na business odpovídala,asi pochopila,že se tiskne licenční klíč na faktuře??licenční číslo a klíč je něco jiného.A ta moje rádoby kámoška mi vlezla do mailu,když jsem odběhla k telefonu,jindy to být nemohlo.No je to drzost,mám sto chtí zavolat na program,ale nechci ji dělat ostudu.A tak to udělám,jak mi napsal pán(díky za skvělou radu)že mi bylo zcizen licenč.klíč...nenechám na sobě parazitovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).