Re: Darovací dan - osvobození od daně z
*** Záleží na časovém odstupu - u toho prvního darování - tam by možná šlo požádat o vrácení:
§25 zákona 357/92 "(3) Finanční ředitelství na žádost daňového subjektu daň z převodu nemovitostí nebo daň darovací promine v případech odstoupení od smlouvy nebo vrácení daru pro vady, pokud k němu dojde ve lhůtě 2 let
a) ode dne vzniku právních účinků vkladu práva do katastru nemovitostí,
b) ode dne účinnosti smlouvy o úplatném či bezúplatném převodu nemovitostí, které nejsou předmětem evidence v katastru nemovitostí,
c) od bezúplatného nabytí movité věci
a daňový subjekt ve lhůtě 2 let od skutečností uvedených pod písmeny a) až c) požádá o prominutí daně." ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 2. 2006 20:57
Daroval jsem dříve nemovitost synovi,který mi tuto nemovitost vrátil jako dar v lednu 2005 /z rozv.dův./ ze všeho vždy byla zaplacena dan.Nyní však bych jemu tuto nemovitost chtěl opět darovat zpět a dotazuji se,zda opět se z toho musí platit darovací dan,nebo existuje nějaký způsob osvobození od daně a pod. něbot to by již bylo po třetí placení poměrně vysw.částky / 23tkč + další nákl.posudek,notář atd../ nejde to nějak ?? Děkuji za názor.