Re: Vklad EUR do podnikání-znovu
Nevím, co by mělo bránit v osobním vkladu do valutové pokladny.
Problém je s nákupem a prodejem cizí měny.
Nákup a prodej cizí měny je upraven v zákoně č. 219/1995 Sb., devizový zákon. Podle § 9 tohoto zákona mohou obchody s devizovými hodnotami provádět pouze devizová místa v rozsahu stanoveném v bankovní nebo devizové licenci. Ve vyhlášce č. 434/2002 Sb. jsou stanoveny náležitosti žádosti o udělení devizové licence a vymezeny některé pojmy týkající se této oblasti. Nákupem (prodejem) cizí měny se rozumí nákup (prodej) bankovek, mincí nebo šeků v cizí měně za bankovky, mince nebo šeky v české měně. Nákup nebo prodej cizí měny smí nabízet nebo provádět pouze devizové místo v rozsahu stanoveném v bankovní nebo jednotné licenci, koncesní listině pro směnárenskou činnost nebo v devizové licenci k prodeji cizí měny za českou měnu.
Devizový zákon a výše uvedená vyhláška omezuje možnosti nákupu a prodeje cizí měny od osob, která nemají potřebná oprávnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 2. 2006 11:39
Dobrý den, na můj dotaz ohledně vkladu EUR do podnikání bez dokladu o jejich nákupuí (a je to více než 15 tisíc EUR) se objevili sarkatické a ironické odpovědi. I za ty děkuji. Ale jak to mám udělat, když chlap začal podnikat jako FO v listopadu 2005, teď mi donesl v krabici doklady - v prosinci dostal fa na 43000EUR. Zjistilia jsem, že tuto fa platil na 3x v hotovosti - každý den jedna platba- a EURa vzal ze soukromých prostředků, prý by nestačil do konce roku provést převod z Kč účtu na EUR. Děkuji