Re: Mateřská dovolená
Ano, máte nárok na celých 25 dnů dovolené, protože mateřská se započítává jako kdyby jste byla v práci. Krátila by se Vám jen kdyby jste v roce 2006 zameškala více jak 100 dní pro nemoc.
A výše mateřské ... Maximální denní výše PPM je 419,- Kč, kterou bude pobírat i vy.
Ano, max. bude 443,- denně. A dovolená Vám nebude krácena v případě, že na čerpání dovolené nastoupíte tak,aby navazovala na skončení PPM.
Ta jí zbude a může se převést do příštího roku, tzn. dovolená z roku 2006 se může převést do roku 2007. Pokud má nárok na 25 dní na rok, tak těch 5 dní se převede až do roku 2008. Tzn. 20 dní z roku 2006 musí vybrat do konce roku 2007, pokud je nevybere, propadají. 5 dní může vybrat až do konce roku 2008, pokud je nevybere, propadají. A jak vybrat? Pokud nepožádala o tu dovolenou ihned po skončení mateřské, ale místo toho nastoupila na rodičovskou, pak nezbude nic jiného, než požádat zaměstnavatele o přerušení rodičovské, požádat o čerpání řádné dovolené, tu vyčerpat a pak zas požádat o rodičovskou dovolenou. Zaměstnavatel ale na to nemusí přistoupit a pak jí dovolená propadne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 2. 2006 13:29
Muj hrubý příjem je 27000 Kč/měs. (i 12 měsíců nazpět) - v jaké výši bude moje MD? A druhý dotaz se týká řádné dovolené - pokud nastoupím MD v dubnu 2006 (do října) - mám nárok na plnou řádnou dovolenou za r. 2006, tj. 25 dnů? Děkuji Vám.