Re: Výdaje procentem
Otázka je, jestli i od vyměřovacího základu pro pojišťovny... J.F.
Tohle je něco jiného, než zahrnování NEZAPLACENÝCH pohledávek do přehledů. Naopak, tyto jsou v tom roce zaplacené. Do základu daně se nezahrnují podle §23 odst.4d, myslím. Jen nemohu najít, podle čeho by se nezahrnovaly do vyměřovacího základu pro pojišťovny. J.F.
Tak už jsem pochopila úpravu příjmů a výdajů při změně na výdaje procentem - co se týká DP.
Přehledy - podle prvních odpovědí se úpravy podle §23 do přehledů OSSZ a ZDR za rok 2005 nazapočítávají /započítávají se až za rok 2006 - po uhrazení, podle poslední odpovědi jo.
Vím, že se to už tady víckrát řešilo, tak jdu hledat.
Tak jak tedy? Za zd.obd. 2005 provedu úpravu pohledávek a závazků - zdaním je. Do přehledů za zd.obd. 2005 neuvádím.
Za zd.obd. 2006 uplatňuji výdaje %. Zdaněné pohledávky již v DP nedaním, ale do přehledů je uvedu?
Omlouvám se, ale asi jsem doopravdy natvrdlá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 2. 2006 20:08
Letos jsem začala podnikat, vedu DE. Pokud chci uplatnit výdaje procentem, znamená to, že sečtu všechny příjmy /uhrazené příjmy/ a odečtu 50% výdajů a odečtu ZDR a OSSZ.
Pokud bych ale letos chtěla uplatnit skutečné výdaje a až od příštího roku výdaje procentem, znamená to, že bych už v přiznání za rok 2005 musela uvést v tabulce E podle §23 úpr.při změně upl.výdajů + pohledávky a - závazky?
Nějak mi uniká smysl toho a nemůžu to pochopit. Když mi tyto pohledávky v roce 2006 zákazník uhradí, to je budu danit podruhé?
Nebo tyto pohledávky v příštím roce nebudu uvádět v příjmech?