Re: Obrat pro registraci k DPH - prosím.
Příjem z pronájmu je osvobozen od DPH, takže si myslím, že by se snad do obratu neměl počítat. Kdo ale naopak je plátcem DPH a má osvobozené příjmy, musí krátit nárok na odpočet a nebo má také možnost oznámením na FÚ příjmy z pronájmu zdaňovat DPH dobrovolně. Nejsem si ale ve všem jistý, třeba to ještě posoudí zkušené účetní, jako třeba Jana F , bdm, Zdena nebo další........
Re: Obrat - Jano F poraďte.....
>>>Dobrý večer, pročítám § 6 ZDPH a jsem z toho
>>>Janek.Prosím o radu, mám obchod kde tržba za 12
>>>měsíců
>>>po sobě
>>>jdoucích je 850.tis. a v § 9 mám příjmy z pronájmu
>>>za
>>>200.tis. Příjmy z pronájmu v § 9 se počítají do
>>>obratu
>>>nebo ne . Může mi to někdo vysvětlit. Děkuji moc.Peťa
>>>/Pro doplnění vedu DE, a příjmy v § 9 jsou
>>>pravidelné/
>>Ekonomickou činností jsou příjmy z § 7 a § 9, tj.
>>musíte sčítat.
>Příjem z pronájmu je osvobozen od DPH, takže si
>myslím, že by se snad do obratu neměl počítat. Kdo ale
>naopak je plátcem DPH a má osvobozené příjmy, musí krátit
>nárok na odpočet a nebo má také možnost oznámením na FÚ
>příjmy z pronájmu zdaňovat DPH dobrovolně. Nejsem si
>ale ve všem jistý, třeba to ještě posoudí zkušené
>účetní, jako třeba Jana F , bdm, Zdena nebo další........
Re: Obrat - Jano F poraďte.....
Díky za důvěru, ale zklamu vás: stačí nahlédnout do §6 - příjmy z pronájmu podle § 56, které nejsou příležitostnou činností jsou tam uvedeny a do obratu se započítávají. Není rozhodující, že jsou osvobozené - to nezaměňujte s "dani nepodléhající"!, nebo že jsou podle §9. J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 2. 2006 19:49
Dobrý večer, pročítám § 6 ZDPH a jsem z toho Janek.Prosím o radu, mám obchod kde tržba za 12 měsíců po sobě jdoucích je 850.tis. a v § 9 mám příjmy z pronájmu za 200.tis. Příjmy z pronájmu v § 9 se počítají do obratu nebo ne . Může mi to někdo vysvětlit. Děkuji moc.Peťa /Pro doplnění vedu DE, a příjmy v § 9 jsou pravidelné/