Re: nevyplac.mzdy a roč.zúčt.2005
Pro účel daně zaměstnance bude mzda jeho příjmem až v tom zdaňovacím období, kdy mu bude vyplacena /tzv.daňová fikce/.
Sražené zálohy se jim započítají na daňovou povinnost až v tom zdaň. období, kdy skutečně mzdu obdrží. Tudíž do ročního zúčtování jen 1-11/2005, totéž do potvrzení o zdanitelných příjmech. Dlužný příjem by měl být vyznačen na mzdovém listě.
*
Děkuji. Jak na potvrzení o příjmech, to mi bylo jasné, ale nevěděla jsem roční zúčtování, jestli to tak je.
Takže potom za rok 2006 (když jim bude vyplacen dluh za 12/2005 a celý rok 2006 včas), tak budou mít zase roční zúčtování vlastně za 13 měsíců dohromady...
Pokud jim zaměstnavatel nebude zase něco dlužit .......
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
7. 2. 2006 23:50
Prosím o radu:
Zaměstnavatel nevyplatil do 31.1.2006 zaměstnancům mzdy za prosinec 2005, neodvedl ani žádné odvody (SP,ZP,daň).
Až se bude dělat roční zúčtování jednotlivým zaměstnancům, bude se vycházet jen z vyplacených mezd, tj. za 1-11/2005? Samozřejmě myslím hrubá-SP-ZP atd. jen za 1-11/2005 nebo za celých 12 měsíců podle mzdového listu (mzdy byly normálně zaúčtovány).